Haberler

Biz Türkler fazla mı duygusalız?

Abdullah Öcalan İtalya`ya gidecekti?

İtalyan buzdolaplarını yakmaya başladık.

Zararı kime? Türkiye`ye.

Fransa`da Ermeni tasarısı geçeçek. Hemen boykot edelim, Renault fabrikasını kapatalım. Zararı kime? Türkiye`ye

Brezilya Ermeni soykırımını tanıdı. Büyükelçiyi geri çağırdık. Zararı kime? En fazla Türkiye`ye

Son yıllarda Ramazan aylarında hissi duygular medya ve internet yolu ile daha fazla tetiklenmeye başladı.

Arakan`a devlet büyüklerimiz başta olmak üzere milletçe ağladık, bugün kimsenin umurunda değil, haberi dahi yapılmıyor Arakan`ın.

Demokrasi, halk, sandık, darbe derken Mısır ile beraber “RABİA”cı olduk.

Sonuç, konsolosluğumuz basıldı, memurlarımız rehin alındı, bedelini öğrenemediğimiz binbir güçlükle kurtarabildik. Mısır`la resmi ilişkimiz hiç yok.

Zararı kime?

En fazla Türkiye`ye

Çin`in kanayan yarası

Gelelim Çin`de Uygur Türkler`ine yapılan zulme! Bildiğimiz gibi Çin tek partili komünist rejim sistemi ile yönetiliyor. Doğu Türkistan`da Uygur Türklerine yapılan baskılar uzun yıllardan beri devam ediyor.

Dini ve acıma duygularımızın had safhaya ulaştığı ramazan ayında buradan çeşitli haberler gelmeye başladığında bir anda yine olması gerekenden fazla duygusallaştık. Çoğu arkadaşımız sanal alemde profillerine Doğu Türkistan bayrağı koydu, aynen rabia gibi.

Olsun, bayramdan sonra unuturuz nasıl olsa.

Doğu Türkistan üzerinden ABD ve diğer güçlü ülkeler Çin`i zayıf düşürmek istiyorlar, çünkü orası Çin`in kanayan yarası, orayı kopardığınız anda Çin`in çöküşü başlayacaktır. Onun için diyorum ki, Büyük devletlerin maşası olmayalım,  bu konuyu Çin ile ikili görüşerek ülkece konuşabiliriz, diyeceğim de ortada hükümet olmadığı bir anda aklıma geliverdi. 

Zaten Füze projesini Çinlilere vermedik mi? Yoksa iptal edildi de benim mi haberim yok!!!

Duygusallık,

İnsanlarda aşırı duygusallık fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklar yaratabilir. Hele hele Türkiye gibi gündemi yoğun, dini ve milli duyguları güçlü ülkelerde duygusallık daha fazla ön plana çıkıyor.

Bir de bizler gibi anavatandan uzak başka bir ülkede yaşıyorsanız, duygusallık daha güçlü oluyor. Herhangi bir olayda  tepki veriyoruz, çabuk üzülüp, hüzünleniyoruz, yaş ilerledikçe ağlamaya başlıyoruz. Bunlar hepimizin başına gelmiştir. 

Fakat günümüzde hayat katı, mücadeleci ve de duygusallığa yer yok, hele hele uluslararası ilişkilerde duygusallığa hiç yer yoktur.

Ülke yönetiyorsanız duygusallığı değil, hayatın gerçeklerini ve ülke çıkarlarını göz önünde tutacaksınız. Fakat biz Türkler bu işleri malesef  pek beceremiyoruz kardeşim.

Aydın Kılınç/ Essen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu