Haberler

iş piyasasında ayrımcılık

US Akademisyenler Platformu (USap), Otto Benecke Vakfı (OBS) ve Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) bünyesindeki ‘ MIGOVITA’ projesi kapsamında DITIB’e bağlı Düren Fatih Camii salonunda  "ATÖLYE 2.0  Göç Teorisi Perspektifleri" başlıklı bir  panel düzenledi.

Panelde, üniversiteden sonra göçmen kökenli akademisyen gençlerin iyi bir iş imkanına kavuşmak için nasıl bir strateji geliştirmeleri gerektiği, ne gibi zorluklarla karşılaştıkları ve ayrımcılığın onları nasıl etkilediği gibi konularda sorunlar ele alındı.

Özgün çözümler üretilmeli

Konuşmacılardan Umut Turan "Biz göçmen kökenli akademisyenler olarak başta iş piyasası olmak üzere toplumun bir çok kesiminde problemlerle karşılaşıyoruz. Bu bakımdan bugünkü sorunları anlamak için, dünyanın bir çok yerine göç etmiş toplumların karşılaştıkları sorun ve kazanımlarını analiz etmekte fayda var. Göçmenlerin yol izlemlerinden ve tecrübelerinden yararlanarak Almanya ve Avrupa’da yaşayan Türk akademisyenler olarak kendimize özgün çözümler üretmek zorundayız."

USap adına yine Atölye organizatörlerinden Fatih Acar ise başta TAM ve OBS vakfı olmak üzere Migovita Proje sorumlusu Turan Küçük’e ve katılımcı akademisyenlere teşekkür ederek, " USap olarak bundan böyle faaliyetlerimize yalnız  Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti'nde değil, Hamburg'ta da  (USap Hamburg ) devam etme müjdesini veriyoruz” dedi. Atölye sorumlularından Muhammed Günay Atölye çalışmalarında kendilerine destek veren DITIB Düren Fatih camii yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Levent Taşkıran/ Düren

 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu