HaberlerPolitika

Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları

DÜSSELDORF- 9 Haziranda yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin geçici sonuçları açıklandı. Bu yıl ilk kez 720 milletvekilinin seçildiği AP’da Hristiyan demokratların çatı partisi EVP 186 sandalye ile AP’da en büyük siyasi grup olmaya devam ediyor. 

Avrupa Parlamentosu’nda Hrsitiyan Demokratlar sandalyelerini 10 artırarak 186 sandalye ile birinci sıraya yerleşirken onu 4 sandalye kaybetmelerine rağmen 135 sandalye ile Sosyal Demokratlar (S&D) takip ediyor. 3. sıraya 79 sandalye ile Renew Europe (RE) yerleşti.
SAĞ PARTİLER İLK 5’TE
Sağ populist partilerden EKR 73 ve ID 58 sandalye ile 4. ve 5. sıraya yerleşirken, Yeşiller 53, Sol Parti ise 36 sandalye ile sağcıların gerisinde 6. ve 7. sıraya gerilediler.
SAHRA WAGENKNECHT AP’NA 6 MİLLETVEKİLİ YOLLADI

Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları
Avrupa Parlamentosu seçim sonuçları

Almanya’da yaklaşı 6 ay önce kurulan ve AP seçimlerine katılan Sahra Wageknecht’in partisi BSW (Bündnis für Sahra Wagenkenecht) ise yüzde 6,20 oy alarak Avrupa Parlamentosu’na -aralarında Düsseldorf eski Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Geißel’in de olduğu- 6 milletvekili göndermeyi başardı.
5 yıllığına seçilen Avrupa Parlamentosu, AB üyesi ülkelerin nüfus oranlarına göre parlamentoya seçilen milletvekillerinden oluşuyor. AP yeni üyeleriyle görevine Temmuz ayında başlayacak. Muhabirce/Hülya Sancak- DÜSSELDORF

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu