Haberler

“Wir in Horst- Biz Horstlular 2013”

Hüseyin Erdoğan'ın, farklı etnik kökenlerden gelen ve Almanya'da yaşayan insanlarla Almanları bir etkinlikte nasıl birleştirebiliriz fikri ile ilk defa 2012 yılında düzenlenen ve yoğun ilgi gören "Wir in Horst- Biz Horstlular" etkinliğine bu yılda ilgi yoğundu.

Aynı semtte oturan fakat paralel toplumlarda yaşayan çeşitli kültürler ve dinler, Gelsenkirchen'de bu yıl ikincisi düzenlenen ve üç gün süren
"Wir in Horst- Biz Horstlular 2013" etkinliğinde buluştu. Etkinliğe, SPD Federal Almanya Milletvekili Jochaim Poß, NRW İmar,Şehircilik ve Trafik Bakanı Michael Groschek, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Milletvekili Heike Gebhardt, Gelsenkirchen Anakent Belediye Başkanı Frank Baranowski, Belediye Başkanı Gabriele Preuß, Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Nezahat Kılınç ve bir çok resmi davetli katıldı.

Konuşmacılar, NRW eyalet hükümeti ve Gelsenkirchen Belediyesi olarak ilçelerde ve semtlerde yapılan bu tür etkinliklerin, halkı birbirine yaklaştırdığını ve kaynaştırdığını ifade ederek, birlikte düzenlenen etkinliklerin önemine vurgu yaptılar.

Üç günde, yaklaşık 15 000 kişinin ziyaret ettiği etkinlikte, Fatih Çevikkollu, çocuk yuvaları, okullar, dini cemaatlar, dernekler ve tanınmış yabancı kökenli ve Alman guruplar yer aldı.

Sosyal etkinlikler kaynaştırıyor

DTF (Türk-Alman Dostluk Derneği) adına sahne alan Buer Müzik Grubu saz, gitar ve cajon (Ritim) eşliğinde kendilerine özgü büyüleyici yorumları ile Anadoludan esintiler sundular.

Müzik, spor gibi sosyal etkinliklere katılan gençlerin okullarda daha başarılı oldukları bilinen bir gerçek. Buer Müzik ve Folklor grubu öğrencilerinden olan ve liseyi 1,4 not ortalaması ile bitiren Emre Kocakavuk da etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Fatih Çevikkollu sahne aldığında ise sahne önünü dolduranlar kahkalara boğuldu. Çeşitli dans gruplarının sahne gösterileri ve Dj'lerle katılımcılar müzik ve dansa doydu.

Etkinliğin son gününde, Hristiyan, Yahudi ve Müslüman cemaatleri ilahilerden oluşan iki saatlik bir sahne programı ile dinler arası diyaloğa güzel bir örnek sundular.

Üç gün etkinlik olur da yeme içme olmaz mı? Elbette ki olur. Dernek standlarındaki birbirinden güzel Türk ve Alman yiyecekleri, çaylar kahvelerle de ziyaretçiler karınlarını doyurdu.

Aydın Kılınç- Gelsenkirchen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu