Haberler

Başörtüsüne mahkeme kararı

Almanya’da doğup büyüyen ve Mülheim An der Ruhr da yaşayan Neşe Kandemir, beş seneden beri çalıştığı firmayı mahkemeye verdi. Evlendikten sonra kapanmaya karar veren KAndemir, iş yerinde başörtülü olarak çalışmasını istemeyen firmaya karşı sorununu  hukuki olarak çözmeyi başardı.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Neşe Kandemir "Ben Almanya’da doğdum. Çifte vatandaşım. Beş seneden beri bir firmada çalışıyorum. Uzun zamandan beri de başımı örtmek istiyordum. Evlenmek ise buna neden olsun dedim ve başımı kapamaya karar verdim.  İş yerine baş örtüsü ile gitmeye başladım. Bu iş yerim tarafından yadırgandı ve bunu yapamayacağımı dile getirdiler. Avukatım ise, sen devam et ve seni üç kere eve göndersinler ondan sonra da çıkışını versinler biz de hakkımızı mahkemede ararız dedi. Mahkeme yaklaşık iki ay sürdü ve biz davayı kazandık" dedi.

Yılmadı, başörtüsü için savaştı

Kendisine teklif edilen paraları da reddeden Neşe Kandemir  "Açıkcası şansımın mahkemede yarı yarıya olduğunu düşündüm. Mahkeme lehimize karar verdikten sonra da iş yerine tekrar başlamak istediğimi bildirdim. Bana para teklifi yaptılar 4 bin eurodan 10 bin euroya çıktılar. Patronum uyuma aykırı bu şekilde çalışamazsın diyordu. Ama ben yılmadım ve bu şekilde çalışacağımı onlara söyledim. Patron da iş yerimin bir küçük şubesinde çalışma teklifinde bulundu ama ben orayı da kabul etmedim ve sonunda aynı firmamda kalmamı  kabul etti. Kasa dışında firmada çalışmaya başladım. Bu benim manevi olarak bir hakkımdı" dedi.

Başörtüsü ile çalışmaktan zevk alıyor

Neşe Kandemir başörtüsü ile çalışmaya başladıktan sonra iş yerindeki atmosferi değerlendirirken "Buna birkaç kişi karşı geldi. İmza toplamak istediler ve bende bundan rahatsız olduğumu patronuma bildirdim.  Şimdilik bunu da aştık. Bir iki kişi selam vermiyor ama bu önemli değil. Mahkemede kazandığım hakkım ile başörtümü takarak çalışıyorum. Bunun hazzını sizlere anlatmakta  inanın zorluk çekiyorum.   İş yerimde bu şekilde çalışmaktan zevk alıyorum. Darısı diğer inandığı gibi çalışmak isteyenlerin başına" şeklinde duygularını ifade etti.  Şükür Kandemir ise eşinin  mahkeme kararı ile  kazandığı hakkının bir insanlık hakkı olduğunu dile getirerek "Bu duruma çok üzülüyordu. Karardan sonra rahatlama oldu. Bu şekilde çalışması ile ailemizdeki huzur ortamı da perçinlenmiş oldu" dedi.

İbrahim Yüksel/ Mülheim a.d Ruhr

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu