HaberlerMuharrem YILMAZYazarlar

Spora ne kadar bütçe ayırıyoruz!

Özelikle Almanya da yaşayan Türk toplumunda, amatör spor faaliyetlerine katılmak, aktif olamak, hele üye olmak çok düşük bir oranda, nerdeyse yok denecek kadar az.

Almanya’da en popüler olan futbol branşında bile 11 klasman olan Ligde, 5-6 Ligin üstüne çıkamıyoruz.  Peki en büyük sorun nerede dersiniz!

Tabiki en büyük sorun maddi imkansızlıklar.  Ama düşüne biliyormusunuz hiç bir kulüp  üye, seyirci sayısını artırmadiğı sürece kalıcı olması büyük bir kulüp olma şansı imkansız.

Yıllar önce Münih, Berlin, Köln gibi büyük kentlerde yükselen takımlarımızın aynı hızla düşmesi kaçınılmaz oldu.

Çünkü üye sayıları seyirci ve tesisler çok yetersiz kalıyor.

Tüm sporların Temeli olan atletizm branşında Almanya’da kaç atletizim kulübü vardır!

SADECE AYYO TEAM VAR!

Maalesef sadece 1 tane o da laptanı ve yöneticisi olduğum bir Firma Takımı olan Ayyo Team Essen e.V.

10 Yildir Başarılı bir şekilde atletizmi temsil ediyoruz. Ama bizim sorunumuz da aynı. Peki neden bu kadar ilgisiz, duyarsız biraz da tembel bir toplumuz!

Aslında spor çok sağlıklı,eğlenceli bir okadar da hayatımızın en güzel rengi. Çok zor ve pahalı bir olay mıdır diye sorabilirsiniz. Kesinlikle hayır, örneğin sevdiğiniz bir spor dalında bir kulübe üye olmanın maliyeti yıllık  40-150 euro arasında  değişiyor.

Ayda 1-2 kez aktif olsanız bile değer. Yani yıllık ücret sizin bir günlük kazancınız kadar. Bu konu çocuğunuz için sizin için ve toplumumuz için çok ama çok önemli. Hepimizin üzerimize düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.

Artık birilerinin bizleri yönetmesini istemiyorsak, çocuklarımızı sporun herhangi bir veya birkaç dalına yönlendirmeli, bizler hayatın her alanında sporda sporcu, yönetici olmalıyız. .

Sporda yarınlara umutla bakmak istiyorsak, hepimiz üstümüze düşen görevi yapmalıyız.

Spor ve Sağlık dolu günler dilerim.

Lütfen Öneri ve görüşlerinizi yazınız. Saygılarımla…

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu