KÖLN- Dernek Başkanları İstişare Toplantısı (DBİT)’nda konuşan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey «DİTİB, bu toplumun birliğini sağlayan harcıdır»
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), ikincisi düzenlenen ‘Dernek Başkanları İstişare Toplantısı’nda (DBİT), dernek yöneticileri ile bir araya geldi. Köln Genel Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, genel merkez yönetimi, Baden ve Hessen eyaletlerinin DİTİB dernek başkanları katıldı.
DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş başarılı olabilmek için iletişim ve istişarenin önemine vurgu yaptı. Altuntaş, derneklerin, eyaletlerin ve merkezin bir arada çalışmasıyla güçlü bir istişare zinciri oluşturmanın gerekliliğini belirtti.
Dernek başkanlarını DİTİB teşkilatının temel taşı olarak gördüğünü ve onların hizmetinin kıymetli olduğunu ifade eden Altuntaş, DİTİB’in Almanya genelinde 900’e yakın derneği ile büyük bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Müslüman toplumun beklentilerine uygun hizmet sunmak için derneklerin önemine de dikkat çeken Altuntaş, “Hedefimiz İslam’ın Almanya’da resmi bir din olmasını sağlamak, yani kamu tüzel kişilik hakkını elde etmektir” dedi.
40 YILLIK GEÇMİŞİ OLAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ
DİTİB’in 40. yılını kutlamaya hazırlandıklarını söyleyen Altuntaş, «DİTİB, 40 yıl gibi uzun geçmişi olan, toplumda büyük bir teveccüh kazanan ve 40 yıldır bu topluma hizmet eden bir kurumdur. Bu teşkilatımızı 40 sene önce büyüklerimiz kurdu. Onların yaptığı fedakarlıklar sonucu bugün büyük ve güçlü bir aileyiz. Bundan sonra da hizmet bayrağını hep birlikte daha ileriye taşıyacağız» diye konuştu.
DİTİB Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürü Sami Sipahi de yaptığı sunumda dernek başkanlarına DİTİB’in teşkilat yapısı ve DBİT içeriği ile ilgili bilgiler verdi.
DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey ise konuşmasında DİTİB‘in hizmet felsefesini Allah yolunda karşılıksız hizmet olarak tanımlayarak, tebessümle başlayan, tatlı dil ve ihsanla devam eden çalışmalarının temelinde Allah rızası olduğunu vurguladı. Kuzey, yaptıkları işlerin karşılığını sadece Allah’tan beklediklerini belirtti.
Konuşmasında iletişimin önemine değinen Kuzey, tebessümün sadaka olduğunu ve iletişimi güçlü tutarak güzel ve verimli sonuçlar almanın mümkün olduğunu ifade etti. Gençleri yönetim kurullarına yetiştirmenin ve istişarelerde bulunmanın önemine vurgu yaptı.
DİTİB, BU TOPLUMUN BİRLİĞİNİ SAĞLAYAN HARCIDIR
DİTİB’in Almanya genelinde İslam’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını belirten Kuzey, yerel yöneticilerden komşulara varıncaya kadar insanları camilere davet ederek, islamofobiye karşı ön yargıların ortadan kaldırılabileceğini ifade etti. Kuzey, DİTİB’in bu toplumun birliğini sağlayan harcı olduğuna vurgu yaptı. Konuşmaların ardından dernek yöneticileri gruplar halinde DİTİB birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Muhabirce/E.Aydın- KÖLN