HaberlerPolitika

Mannheim’da siyasal islamcı saldırgan İslam karşıtı gösteride 5 kişiyi bıçakladı

MANNHEIM- Bugün sabah saatlerinde Mannheim Marktplatz’da bir kişi, Bürgerbewegung (Yurttaş Hareketi) PAX Europa e. V. adlı sivil hareketin mitingine katılanlara saldırdı ve bıçakla yaraladı.

Polisin yaptığı ilk açıklamalara göre, saldırıda beş hareket mensubu yaralandı. Olay yerine müdahale eden ve yaralılardan birini tehlikeli bölgeden çıkaran bir polis memuru da, saldırgan tarafından baş bölgesinden bıçaklandı. Bir diğer polis memuru, saldırganı vurarak saldırıyı durdurdu ve saldırgan yaralandı.

Yaralılar çeşitli hastanelere sevk edilerken bazıları acil ameliyata alındı. Yaralıların durumları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Saldırganın kimliği şu anda belirsizliğini koruyor. Eyalet Kriminal Dairesi, Karlsruhe Savcılığının Devlet Güvenlik Departmanı yönetimindeki Mannheim Emniyet Müdürlüğü ile birlikte soruşturmayı devraldı.

M. STÜRZENBERGER İSLAM KARŞITI AÇIKLAMALARIYLA TANINIYORDU
Bu arada sosyal medyada saldırganın Afgan uyruklu olduğu ve Almanya’ya mülteci olarak geldiği iddia edilizor. Ayrıca saldırganın, Yurttaş Hareketi üyesi, CSU eski basın sözcüsü, gazeteci ve siyasi aktivist Michael Stürzenberger’i bacağından ve yüzünden defalarca , yaralılara yardım eden bir polis memurunu da arkadan saldırarak boynundan sırtından bıçakladığı elde edilen bilgiler arasında.

Bu arada sosyal medyada siyasal islamcı saldırıyı öven, kin nefret kusan Atatürk’e hakaret eden bir şahsın videosu da tepkilere neden oldu.
Görgü tanıkları 0711 5401-3360 numaralı telefondan Eyalet Kriminal Dairesi’ne bilgi verebilirler. Videolar Baden-Württemberg Polis Teşkilatı’nın ihbar portalı https://bw.hinweisportal.de üzerinden gönderilebilir.
Rückfragen bitte an: Staatsanwaltschaft Karlsruhe -Pressestelle
Frau Erste Staatsanwältin Metz
E-Mail:
[email protected]
Telefon: 0721 926-6019
Muhabirce/MANNHEIM

Diğerleri
Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu