HaberlerPolitika

Baradari Türk derneklerinin yardım çalışmalarını övdü

Hafta sonu Lüdenscheid’da Ditib camisini, Iğdırlılar Derneğini ve Lüdenscheid Alevi Cemaati ve Kültür Derneği’ni ziyaret eden SPD Federal Meclis Milletvekili Nezahat Baradari, bu kentteki Türk sivil toplum örgütlerinin deprem sonrası gösterdikleri dayanışma ve yaptıkları yardımlardan övgüyle söz etti.

“Türkiye’deki deprem felaketinin yol açtığı yaraların sarılması noktasında Almanya’da yaşayan bizlere de büyük görevler düşüyor. Şimdi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde Türkiye’de depremden zarar gören insanlarımıza elimizi uzatma zamanı. Ditib camisi, Iğdırlılar Derneği ve Alevi Derneği yöneticilerine deprem konusunda gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Almanya’nın burda yaşayan Türk vatandaşlarının depremde mağdur olan akrabalarına vize kolaylığı sağlayacak olmasından dolayı da son derece memnunum. Bu işin takipçisi olacağım.”

CUMHURBAŞKANININ ZİYARETİ DE MEMNUN ETTİ

Berlin Türk Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulunan Olpe ve Märkischer Kreis I milletvekili Baradari, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in de büyükelçiliğe ziyarette bulunmasından mutlu olduğunuı ifade etti.

Almanya’daki karar vericilerin Türkiye’nin yanında olması sevindirici ve çok değerli. Almanya, Türkiye’ye 55 ton gıda maddesi ve THW – Technisches Hilfswerk bünyesinde çok sayıda arama-kurtarma ekibi ve 70 kadar arama-kurtarma köpeği yollamakla kalmadı. Hafta içinde devlet daireleri de bayraklarını yarıya indirerek önemli bir dostluk ve dayanışma mesajı verdiler. Cumhurbaşkanı Steinmeier’ın ise televizyon ve sosyal medya üzerinden geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerinde bulunup, ‘acınız acımızdır’ açıklaması yapmasından dolayı kendisinden son derece müteşekkirim”

Nezahat Baradari

sözleriyle resmi makamların da Türkiye’yle dayanışma içinde olmasındna duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Muhabirce/ BERLİN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu