Haberler

Çocuklarımızı bizden almayın!

Hollanda'nın Den Haag kentinde yaşayan Sultan ve Ahmet Elkıran çiftinin oğulları Onur Elkıran 4 yıl önce Hollanda Gençlik Dairesi tarafından ellerinden alındı.

Azeroğlu ailesinin ellerinden alınan ve lezbiyen bir çiftin korumasına verilen oğulları Yunus Azeroğlu, medyada adeta ailesinden alınan çocukların sembolü oldu. Konuyu araştırdığımızda, Hollanda'da azımsanamayacak kadar çok ailenin bu konudan muzdarip olduğunu gördük. Elkıran ailesi de bunlardan biri.

4 yıl önce 10 yaşında olan Onur Elkıran, Hollanda Gençlik Dairesi tarafından iyi bakılmadığı ve sorunlu olduğu gerekçesiyle ailesinden alındı ve Hollanda'nın Enschede kentinde bir gençlik dairesine yerleştirildi.  Hukuk mücadelesi başlatan Sultan ve Ahmet Elkıran çifti, 4 yıldan beri maalesef çocuklarına kavuşamıyor.

Psikolojileri bozuldu

Çocuklarının ellerinden alınmasına bir anlam veremediklerini ve bu olaydan sonra psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden çift, çocuklarını ayda bir sefer sadece bir saat görebildiklerini, Onur'un kendilerine "beni buradan alın" diye yalvardığını anlatıyorlar.

Onur'un biraz yaramaz bir çocuk olduğunu ifade eden Sultan Elkıran, Onur şimdi 14 yaşında ve bize ihtiyacı var, biz Den Haag'da yaşıyoruz, Onur'u bizden uzak Almanya sınırındaki Enschede kentinde bir yurda götürdüler diyerek duruma isyan ediyor. "4 yıldır nasıl yaşadığımızı bilmiyoruz, kocamla da aramız bozuldu ayrıldık, oğlumuzun da orada durumu iyi değil, bize yardım edin, perişan olduk" diye ağlıyor ve resmi makamlardan yardım istiyor.

Geçen hafta, Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın Hollanda ziyareti sırasında konuyu gündeme getirmesi, bu konudan muzdarip olan vatandaşlar için umut ışığı oldu.

Haber-Fotograf:  Muhabirce/ Den Haag (Lahey)

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu