HaberlerPolitika

AK Parti Milletvekili Sırakaya:”Avrupa Türklerinin aşığıyım“

NEUKIRCHEN- VLUYN/ Haftasonu Almanya’da düzenlenen Avrupa Türk Medya Zirvesi’ne katılan AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya «Yurtdışındaki vatandaşlarımıza seçim döneminde verdiğimiz taahhütlerin bire bir takipçisiyiz» dedi.

Almanya’nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Neukirchen-Vluyn kasabasında Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği (ATBYGB) tarafından 3’üncüsü düzenlenen Avrupa Türk Medya Zirvesi’ne katılan ve başarılı politikacı ödülüne de layık görülen AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, program sonrası sorularımızı yanıtladı.

GEÇ KALINSA DA OLUMLU BULUYORUZ

Medya zirvesinde yaptığı konuşmasını, “ülkemi seviyorum, milletimi seviyorum, ama Avrupa Türklerinin aşığı olan bir kardeşinizim” sözleriyle tamamlayan Zafer Sırakaya, Almanya’da hazırlanan ve yeni yılda parlementodan onaylanması beklenen çifte vatandaşlık yasası için, şunları söyledi:

AK Parti Milletvekili Sırakaya:”Avrupa Türklerinin aşığıyım“
AK Parti Milletvekili Sırakaya:”Avrupa Türklerinin aşığıyım“

„Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çifte vatandaşlık almaları konusunda, Türkiye kendi vatandaşlıklarını koruyarak bulundukları ülkelerde entegre olmalarını, oranın sosyal hayatında daha aktif olmalarını, sürekli tavsiye eder. Sayın cumhurbaşkanımız yaptıkları konuşmalarda, yaşadıkları ülkelerde katmadeğer oluşturmaları için Türk toplumunu sürekli teşvik eder noktada hareket ettiler. Dolayısıyla Almanya’da bugün itibariyle ülkede yasayanlara vatandaşlık hakkı verilmesini, biz sadece müspet görüyoruz. Çünkü bunların bir çoğu zaten bu ülkede yaşayan, bu ülkede doğmuş, ülkenin diline son derece vakıf olmuş insanlar. Zaten bu konuda çifte vatandaşlığa engel koyan, hiç bir zaman Türkiye olmadı. Almanya’nın da bu noktaya gelmiş olması, gecikmiş ama sonuç itibariyle doğru bir nokta olduğunu düşünüyoruz.“

MESELELERİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE TAKİP EDİYORUZ

“Yurtdışındaki vatandaşlarımızı Türkiye’nin asli bir unsuru haline getiren, bir siyasi partiyiz. 2014 yılı itibariyle, yaşadıkları ülkelerde oy kullanma hakkı tanıdık. Sadece oy kullanabilmeleri değil, temsilcilerini meclise taşıbilmelerinin adımını attık. Şahsım da iki dönemdir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı temsil ediyoruz. Bu dönemde Oğuz Üçüncü bey, Meryem Göka hanımefendi ile üç milletvekili konumundayız. Yine baktığınızda Aile ve Sosyal Hizmetler bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, yurtdışı menşeili olduğunu görüyoruz, cumhurbaşkanı başdanışmanlarımızdan Akif Çağatay Kılıç’ın da, yurdışı menşeili olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Ak Parti, yutdışındaki vatandaşlarımızın meselelerini sadece sözde takip değil, aynı zamanda özde hem meclis boyutunda, hem de hukümet boyutunda takip ediyor” ifadelerini kullandı.

TELEFON VE ARAÇ SORUNU ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Sırakaya, “Yurtdışındaki vatandaşlarımıza, seçim döneminde verdiğimiz taahhütlerin bire bir takipçisiyiz. İnşallah önümüzdeki haftalar yurtdışındaki vatandaşlarımızın cep telefonu konusuyla ilgili olsun, araç meselesiyle ilgili en azından birinci nesilimizi rahatlatabilecek, bir çalışma içerisinde olduğumuzu ifade edeceğiz ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Yine seçim döneminde verdiğimiz tüm vaatleri, önümüzdeki beş yıllık süre içerisinde, peyder pey gerçekleştireceğiz. Ak Parti, yurtdışındaki vatandaşlarımıza seçim döneminde verdiği taahhütleri yerine getirebilmesi, aynı zamanda yurtdışında millet varlığımızın, Türkiye’ye aidiyet bilincini koruyarak, nesillerimizin bu anlamda Türkiye’ye bağlı, ama yaşadıkları ülkelere de katmadeğer oluşturan, bir noktada olacak şekilde, hareket edilmesini sağlayacaktır” dedi. Muhabirce/T.Elcivan- NEUKIRCHEN- VLUYN

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu