Haberler

Zonguldak`tan golf dünyasına seyahat


Türkiye`den Almanya`ya maden işçisi olarak gelen Zonguldaklı bir ailenin çocukları Hasan ve Hüseyin Çetin. Golfle okul yıllarında tanışıyorlar; harçlıklarını kazanmak için Eifel yakınlarında bir golf klübünde çalışmaya başlıyorlar.

Bir süre sonra golf klübü yöneticilerinin de desteğiyle 14-15 yaşlarında golf oynamaya başlıyorlar. Kısa bir süre sonra çok sevdikleri bu spor dalını meslek edinmeye karar veriyorlar ve golf hocalığı için 5 yıllık bir eğitimden geçiyorlar. Şimdi ise Köln`de sahibi oldukları golf okulunda ağırlıklı olarak Almanlara golf öğretiyorlar. Almanya`nın en iyi golf oyuncularından Heinz Peter Thül`ün de öğretmen kadrosunda bulunduğu golf okulunda 7`den 70`e herkes golf öğrenebilir.

Golf okulunda Almanlara ders

Bir süre sonra golf klübü yöneticilerinin de desteğiyle 14-15 yaşlarında golf oynamaya başlıyorlar. Kısa bir süre sonra çok sevdikleri bu spor dalını meslek edinmeye karar veriyorlar ve golf hocalığı için 5 yıllık bir eğitimden geçiyorlar. Şimdi ise Köln`de sahibi oldukları golf okulunda ağırlıklı olarak Almanlara golf öğretiyorlar. Almanya`nın en iyi golf oyuncularından Heinz Peter Thül`ün de öğretmen kadrosunda bulunduğu golf okulunda 7`den 70`e herkese golf öğrenebilir.

Golf artık sadece “zengin” sporu değil

Aynı zamanda Golfclub am Fliess golf klübünün de işletmecisi olan Hasan Çetin, “Golf dünyanın en zor top sporlarından” diyor. Türkler arasında golf sporunun yaygın olmadığına dikkat çeken Çetin, golfün zengin sporu olduğuna dair imajın da artık değiştiğini söylüyor. Kendilerinin de, sert klüb kuralları konusunda daha esnek olduğunu ifade eden Çetin, herkesin bir kez olsun bu sporu denemesi gerektiğini söylüyor

Almanya`da en iyi 10 arasında

Almanya`nın en iyi 10 golf klübü arasında olan Golfclub am Fliess kendi alanında tek. Bu konseptte başka bir Türk işletmesi yok. Hasan Çetin daha fazla insanın özellikle de Türklerin golfle uğraşmasını istiyor. Golf`ün Türkler arasında yaygın olmayışından Türklerin golfe ilgisizliğinden şikayetçi.

Golfle hem beyin hem vücut spor yapıyor

“Golf sporunun tarihi 15.yy`a kadar uzanıyor, bireysel bir spor dalı, pekçok faydası var ve hiçbir zararı yok. Bu spor hem beyninizi hem bedeninizi çalıştırıyor. Vücutta 170`i aşkın kas aynı anda çalışıyor. Doğayla iç içe temiz havada yapılan bir spor. Hem yürüyorsunuz hem vücudunuzu hareket ettiriyorsunuz hem de strateji geliştirmek için beyninizi çalıştırıyorsunuz” sözleriyle golfün faydalarını anlatıyor ve neden bir Türk profesyonel golfçü olmasın, dünya çapında adımızı duyurmasın diyor.

Çocuklar golfe teşvik edilmeli

Çocukların özellikle klübe kaydettirilmesini ve golf sporunun öğretilmesini tavsiye eden Hasan Çetin “Bu sporla çocuk kesinlikle sokaklardan uzak kalacak. Bireysel bir spor olduğu için kendi kendisiyle yarışırken, kendisini kontrol etmeyi, kendisini aşmayı öğrenecek, özgüven sahibi olacak, bir işe odaklanmayı öğrenecek ve konsantrasyonu artacak. Ayrıca temiz ve nezih bir ortamda günlük hayatından farklı bir ortamda farklı insanlarla tanışacak” diyor ve çocuğunuzun bu kazanımları için harcayacağınız yıllık 400-500 euro hiç de fazla bir para değil diyor.

Hülya Sancak/ Köln

Fotos: Golf Club am Fliess

 

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu