Haberler

Bilgi: `Seyahat uyarısı kararının değişeceği kanaatını taşıyorum`

Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Bülent Bilgi- Screenshot Muhabirce video bağlantı Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Bülent Bilgi, Almanya`nın seyahat uyarısını kaldırdığı 31 ülke arasında Türkiye`nin olmamasını eleştirerek,`Kararın değişeceği kanaatını taşıyorum` dedi.

UID Genel Başkanı Bülent Bilgi yaptığı açıklamada Türkiye seyahat uyarısının kaldırılmamasını siyasi bir karar olarak değerlendirdi. Bu sürecin siyasete alet edilmesini doğru bulmadığını ve üzüntüyle karşıladıklarını dile getiren UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, alınan karar sonrası Başbakana, Dışişleri Bakanına ve federal milletvekillerine bir mektup yazarak üzüntülerini dile getirdiklerini açıkladı. Alınan kararın yanlış olduğunu, bu karardan dönülmesini rica ettiklerini dile getirdi.

Korona sürecinin sadece Türkiye kökenli insanları mental olarak üç ay boyunca zorlamadığını, Almanları da zorladığını dile getiren Bülent Bilgi; “31 ülkeye baktığımızda Avrupa ülkelerini anlayabiliyorum. Avrupa Birliği`nden çıkmış olan Büyük Biritanya`nın kovid-19 sürecini nasıl yürüttüğünü biliyoruz. Bu kararın hukuki, adil olmadığını düşünüyoruz. Bu kararın insanların sağlığını düşünerek alınmış bir karar değil, siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Türkiye son olarak karantina uygulamasını kaldırmakla kalmadı. Türkiye yaklaşık bir aydır bu olayın sağlıklı işleyebilmesi için otellerini sertifikasyon sistemine dahil etti. Kararın siyasi bir karar olmasından hukuki olmadığı da ortaya çıkıyor. İnsanların özgürlüğünü kısıtladığı için bu kararın hukuki olarak sağlam ayaklar üzerinden durmadığı için ayakta tutulabileceğin kanaatini taşımıyorum. İnsanlarımız bu uygulamayı mahkemeye taşıyacak, mahkeme yoluyla hak aranacaktır” dedi.

`Almanya`nın Türkiye`den talebi olabilir`

Türkiye ve Almanya`nın görüşmeler yaptığını tahmin ettiğini belirten Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Bülent Bilgi konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tahmin ediyorum Türkiye ile Almanya arasında görüşmeler devam ediyor. Siyasi bir karar olduğunu söylediğimiz için, Almanyanın eminim Türkiyeden bir talebi olacaktır. Nasıl bir talepte bulunacaktır bilmiyorum. Ama, `Ben seyahat meselesini haledersem, sende sınırları daha sıkı kontrol edeceksin` gibi bir talepte bulunabileceğini de tahmin edebiliyorum. Bu kararın insanları sağlığını düşünerek, hukuku düşünerek alınan bir karar olmadığına inanıyorum. Tamamen siyasi bir  karar olduğunu düşünüyorum. Hukuk açısından da sıkıntılı bir karar. Dolaysıyla çok fazla ayakta tutulabileceği kanaatini taşımıyorum. Gördüklerimi analiz ettiğimde böyle bir sonuca varıyorum. Böyle bir uygulamanın uzun vadeli ayakta tutulabilmesi hukuken de mümkün değil. Uluslararası ilişkiler açısından, siyasi ilişkiler açısından da çok mümkün görmüyorum. Bu kararın  değişeceği kanaatını taşıyorum.” Muhabirce/İbrahim Ergül/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu