Haberler

2016` ya Elveda, Muhabirce`ye Merhaba

Murat Pehlivan Sevgili okurlar,

muhabirce.de haber portalının ilk gazete baskısında sizlerle spor üzerine karınca kararınca bir şeyler paylaşmaya gayret edeceğim. Merhaba diyerek ilk yazıma başlamak istiyorum.

2016 pek iyi hatırlanmayacak

2016 yılında Terör olayları çok can yaktı. Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın dört bir yanında haince kurgulanan terör saldırılarına şahit olduk. Binlerce  güvenlik görevlisi ve masum insanı sevdiklerinden ayırdı. 

Terör gittikçe canileşerek, Beşiktaş-Bursa Spor maç çıkışında, hafta sonu mesaisi ile ekmek parası kazanma derdinde olan 36 polis memuru ile, amaçları sadece hafta sonu güzel bir gün geçirmek isteyen 8 masum insanın canını aldı. Dünyanın neresinde olursa olsun, terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırıların arkasında kim var ise, destekleyen veya kullanılılan herkesi kınıyor ve lanetliyorum.

Spor camiası sporculara  ağladı

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Brezilya 1. Lig takımı Chapecoense'li futbolcuların da bulunduğu uçakta 81 kişi vardı. Kazada 76 kişi yaşamını yitirdi.
2016' nın son günlerinde  Amed Sportif Faaliyetleri futbol takımı kaptanı  Şehmus Özer, Malatya'dan Diyarbakır'a dönerken Gözeli mevkinde aracının uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti. Spor Camiası bir kez daha üzüntüye boğuldu.

Acılarımızı hafifleten takımlarımız oldu

Sporun lokomotifi olan futbolda, katıldığı UEFA Avrupa Liginde önce üç ön elemede yenilgi almadan gruplara kalan, sonra grubunda İspanyolların güçlü temsilcisi Villareal' in önünde grup birincisi olarak bir üst tura çıkan OSMANLISPOR futbol takımını alkışladık.

Avrupa kupalarında Şampiyonlar ligi eleme turlarında şansız bir şekilde Fransa'nın Monaco takımına elenen, (ki Monaco daha sonra şampiyonlar liginde grup birincisi oldu) yoluna UEFA  Avrupa Liginde devam eden, Şampiyonlar ligi grubu gibi adlandırılan Manchester United, Feyenord ve Ukrayna temsilcisi Zorya gibi güçlü takımların önünde 13 puanla  grup birincisi olarak bizleri sevindiren FENERBAHÇE' yi alkışladık.

Şampiyonlar liginde denk kura çektiği için gruptan çıkmasını beklediğimiz, bunu başaramasa da Ukrayna devi Dinamo Kiev' önünde grubu 3. Bitirerek UEFA Avrupa Liginde yoluna devam eden, BEŞİKTAŞ'ı alkışladık.

Çok nadir rastladığımız, üç  Türk Ekibinin  Şubat ayında Avrupa'daki maçlarına devam etmesi hepimizi gururlandırdı. Üç ekibimizi de kutluyorum.

Üvey evlatlar da güldürdü

Spor kamuoyunun genelde daha çok takip ettiği futbol dışında,  üvey evlat muamelesi gören, Basketbol, Voleybol gibi branşlarda da çok önemli başarılar geldi.

Spora ve sporculara destek olunmalı

Erkekler Basketbolda yıllardır Avrupa arenasında başarılı bir şekilde mücadele eden Türk Takımlarından Fenerbahçe ( ki Fenerbahçe iki yıl arka arkaya dörtlü finale kalıp geçen yıl final  oynadı)  ve Anadolu Efes' e bu yıl yaptığı önemli yatırım ile Eurolig' den özel davetiye alarak bu organizasyona katılan Darüşşafaka katıldı. Peki bununla mı kaldı. Galatasaray ise  ULEB Avrupa kupasını alarak bu dev organizasyona katılan 4. Takımımız oldu. İspanyol, Alman, İtalyan, Fransız, Portekiz takımlarının 3' er 4' er takımla Futbolun şampiyonlar liginde yer alarak ve haklı olarak övündükleri organizasyonun aynı seviyesi olan basketbol şampiyonlar ligine (Eurolig) tek 4 takımla katılan ülke olduğumuzu biliyor muyuz? Onlara gereken desteği ve ilgiyi gösteriyor muyuz?

Kadın  Basketbol liginde (Eurolig Women) son 5 yıldır aralıksız dörtlü final oynayan FENERBAHÇE' yi ve  1998 yılından sonra 2014' te ikinci kez  katılarak bu kupayı müzesine götüren GALATASARAY'ı destekledik mi?

Kadınlar Voleybolda son yıllara damga vuran şampiyonlar liginde dünya kulüpler şampiyonluğunda  geçen yıllarda şampiyonluk sevincini yaşayan FENERBAHÇE ve VAKIFBANK' a, son olarak  bu yıl şampiyon olan ECZACIBAŞI'na gereken ilgiyi gösterdik mi? Bu takımlar sadece Cev Şampiyonlar ligi ile yetinmeyip Kıtalar arası şampiyonlar ile karşılaşıp, Dünya Şampiyonluğunu kazandılar. Son şampiyon (2016) Eczacıbaşı olmak üzere bu üç kulübümüzü de tebrik ediyorum.

Evet sevgili okurlar, amatör branşlardaki başarılı takımları ve sporcuları say say bitmez. Sizden isteğim, başarılı her Türk takımının ve sporcunun desteklenmesi yönünde…

Huzurlu ve terörden uzak 2017 dileklerimle….

NOT: Bir daha ki yazılarımda Almanya'da ki Türk Spor kulüplerinin başarılarını veya sorunlarını kaleme almaya çalışacağım. Bununla ilgili görüş ve önerilerinizi elektronik posta adresime bekliyorum.

Murat Pehlivan / Duisburg

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu