Haberler

1400 kişilik halayla dünya rekoruna

Almanya`nın Duisburg kentinde Duisburg Belediyesi ve ARTatWORK Grubunun organizesiyle şehir merkezinde her yaştan her milletten binlerce kişi, ırkçılığa karşı halay çekti.

Günlerce önce organize edilen, Facebook`ta oluşturulan grupta, çekilecek halayın videosu konulan ve herkesin aynı figürleri yapabilmesi için çalışması sağlanılan büyük halay da yüzlerce kişi halay çekerken aynı zamanda da Guiness Rekor kitabına girmek için de bir deneme yapmış oldu.

“Yılın her günü, 365 gün Duisburgluyuz” sloganıyla halay için farklı uluslardan yüzlerce kişi, barışçıl bir dünyada birlikte yaşam için halay çekerken dünya rekoru denemesinin de sevincini yaşadı.

1400 kişi halay çekti
Duisburg Uyum Bürosu’nun da destek verdiği rekor denemesine bir çok tanınmış isim katıldı. Etkinlikte, Türkler’in yakından tanıdığı ve severek çektiği davul zurnalı halay rekorunun 904 kişi ile Antalya`ya ait olduğu belirtilirken 1400 kişinin katılımıyla denenen dünya rekorunun 1150 kişiyle kırıldığı açıklandı.

Duisburg şehir merkezindeki, König- Heinrich Platz’ta düzenlenen etkinliğe ilgi beklenenin üzerinde oldu. Anadolu Folklor ekibi AFİR’in eğitmenlerinden Bülent Bozkurt’un öncülüğünde düğün halayı çeken yüzlerce kişiye rekor denemesi öncesinde, görevliler tarafından bileklik dağıtıldı. Isınma hareketlerinin ardından halay müziği eşliğinde rekor denemesi başladı.

1150 ile rekor Antalya`dan Duisburg`a geçti

Aralıksız 15 dakika Guinnes World Records temsilcilerinin gözetiminde dans eden Duisburglular`a 1400 adet bileklik dağıtıldığı ve bunun 1150 sinin geri verildiği açıklandı. GWR temsilcilerinden Erhard Schoppengerd, Kurallar gereği 1150 sayısının geçerli olduğunu ve Antalya’ya ait olan rekorun (904) 1150 ile resmi olmamakla birlikte kırıldığı bilgisini verdi.

Halayın ardından kısa bir konuşma yapan Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, bu etkinlikle ırkçılığa geçit olmadığı bir kez daha el ele halay çekilerek gösterildi sözleriyle memnuniyetini dile getirirken katılımcılara da teşekkür etti.

Muhabirce/ Duisburg

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu