Haberler

Balaban 10.kez başkan seçildi

Balaban 10.kez başkan seçildi 2000 yılından beri Essen’de farklı alanlarda başarılı faaliyetler gösteren Essen Göçmen Dernekleri Birliği (Essener Verbund Immigrantenvereine e.V.) olağan genel kurulunu Altenessen’de KD 11/13 salonunda yaptı.

Seçime bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanısıra bazı cami dernek başkanları katıldı. Essen Göçmen Dernekleri Birliği başkanlığını 19 yıldan beri yürüten Muhammet Balaban, üye dernek temsilcileriyle birlikte diğer katılımcıları selamladı.

Essen Göçmen Dernekleri Birliği olağan genel kurulunu gerçekleştirdi Divan başkanlığını Mehmet Kekeç’in yaptığı seçimde sırasıyla gündem maddelerine geçildi. Son iki yıllık faaliyet raporunu Muhammet Balaban, 13 farklı başlıktan oluşan mali raporu ise Yılmaz Ağırman sundu. Eski yönetimin feshinin ardından yeni yönetim gizli oy yönetimiyle seçildi. Oyların tamamını alan Muhammet Balaban 10. kez Essen Göçmen Dernekleri Birliği başkanlığına seçilmiş oldu.

Seçim sonucuna göre yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Balaban 10.kez başkan seçildi Muhammet Balaban (Başkan), Krystyna Saternus,-Kurlowski, Kenneth Najeme, Sadık Cicin (Başkan yardımcıları), Yılmaz Ağırman (Muhasip), Sanel Hajdarovac (Sekreter), Rıfat Birinci, Mario Anders, Masilamany Wijayakulasingam, Nilgün Ataç (Yönetim Kurulu Üyeleri), Tülay Bozkuş, Cuma Çınar, Marina Mirau (Yedek Üyeler).

BALABAN: “EĞİTİM KONUSUNU ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Yeni seçimin ardından 10. kez başkanlığa seçilen Muhammet Balaban seçime katılanlara teşekkür ettikten sonra Muhabirce’ye özel şunları söyledi: “Essen Göçmen Dernekleri Birliği tarafımızdan 2000 yılında kuruldu. Çalışmalarımızı Essen şehir idaresi ortaklığı, İşletme müdürümüz Oktay Sürücü’nün üstün gayretleri, dernek temsilcileri ve üyelerimizle birlikte gönüllü olarak yürütüyoruz. 5 kıtadan gelen 20 farklı milletten oluşan 70‘in üzerindeki derneği bünyemizde barındırıyoruz. Eğitim (dil), din, spor ve sosyal faaliyetler olmak üzere çalışmalarımızı dört ana başlıkta yürütüyoruz.

Eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Özellikle de yabancı kökenli çocuk ve gençlerin okullarında dil, din, kültürel gibi kendi değerlerine-farklılıklarına saygı gösterilmesini ve bu konuların okullarda müfredata alınması için çalışmalar yürütüyoruz. Essen Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Sosyal İşler Müdürü Muchtar Al Ghusain ve Eğitim Ataşemiz Fikret Arargüç’ün yanısıra bir çok türkçe gönüllüsüyle bu salonda başarılı çalışmalar yürütmüştük. Şehir idaresi bu konuda memnuniyetlerini bizimle paylaştılar.

SEMİNERLER DÜZENLENİYOR

Balaban 10.kez başkan seçildi Din konusuna gelince Essen’de İslam ve Camiler Komisyonu (KİM-E) olarak bütün camileri birleştirdik. İslam, Hıristiyan (Katolik ve Protestan) ve Yahudi din adamlarıyla beraber çalışmalarda bulunuyoruz.

Spor bölümünde ise futbol başta olmak üzere diğer spor dallarındaki yabancı dernekleri bir araya getirip onlarında kendi hak ve konumlarını koruyabilmeleri, el ele, omuz omuza mücadele edebilmeleri yönündeki gayretlerimiz bundan sonrada devam edecektir.

Son başlığımız olan sosyal alanlarda ise işletme müdürümüz Oktay Sürücü ve muhasebecimiz Yılmaz Ağırman yıllardan beri çok başarılı ve özverili çalışmalarda bulunuyorlar. Dernekçilikteki bilgi, birikim ve tecrübelerini bünyemizde bulunan ve hatta bulunmayan diğer dernek temsilcileriyle paylaşıyorlar. Derneklerin kanun, kural ve yönetmeliklere uygun olarak daha iyi yönetilebilmesi için mali ve vergi konuları başta olmak üzere resmi yazışmalar ve ihtiyaca göre dernekçilikle alakalı başka alanlarda konunun uzmanları davet edilerek düzenli aralıklarla bilgilendirme seminerleri düzenliyorlar.

Bizler Almanya toplumu içerisinde azınlıktayız. Ancak diğer göçmen toplulukları içerisinde ise çoğunluktayız.

ARCHE NOAH KAYNAŞMA SAĞLADI

Muhammet Balaban 10.kez Essen Göçmen Dernekleri Birliği başkanlığına seçildi Ezilen ve mağdur durumda olan insanlar, topluluklar ‘biz ne zaman bu toplumda kendimizi gösterebileceğiz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi onlara sergileyebileceğiz’ diye düşünüyorlardı. Bizler onlarında haklarını savunabilmeliyiz. Bu ülkenin kanun ve kurallarına saygılı ortak paydaları aynı olan dernekleri çatımız altında toplayarak onların da kendilerini daha rahat ve güvende hissedebilmelerini sağlayabilmeliyiz. İşte Arche Noah projemiz tüm halkların kaynaşmasına olanak sağladı.

Arche Noah proje fikri yönetim kurulumuza ait olup Büyükşehir Belediyesince ve toplum tarafından benimsenmiş ve adeta bir marka haline gelmiştir. Göçmen kökenli olarak bizler getirdiğimiz tüm değerlerle bu toplumun bir parçasıyız ve birlikte yaşadığımız bu topluma her alanda katkı sunmalıyız. Her zaman alan-isteyen el değil de bazen de veren el olabilmeliyiz.”

Muhabirce/ Ünsal Gür- ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu