HaberlerYazarlarYunus Işıkoğlu

NRW’de Yağmur ve fırtına kaosu

Almanya’nın kuzey batısında ama özellikle Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde dün akşam ( 09.06.2014) saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, hayatı felce uğrattı. Hızı zaman zaman 140 km’yi aşan (Düsseldorf) fırtınada devrilen ağaçlar yolları kapadı, hava, kara ve demiryolu trafiğini felç etti. Köln’de bir kişi yıldırım düşmesi sonucu devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti.

Fırtınadan en çok etkilenen kentler, Bochum, Essen, Düsseldorf, Köln’de siren sesleri susmadı.

Evleri su bastı

Haftasonu aşırı sıcaklık ve nemle kendini belli eden fırtınanın habercisi pazartesi günü öğle saatlerindeki 35 dereceye ulaşsan aşırı sıcaklık ve nem oldu. Akşam saat 20:00’den sonra havanın bozmasıyla başlayan fırtına yaklaşık bir saat içinde NRW’de hava ve kara/demiryolları trafiğini felç etti. Bastıran sağanak yağış da bir kısım konutta su baskınlarına neden oldu.

Fırtınada dev ağaçlar köklerinden sökülüp devrilerek yolları kapadılar, park eden araçların üzerlerine devrilen ağaçlar ise büyük maddi hasara neden oldu.

Vatandaşlar kapanan ara sokaklara uyarı levhaları koydu

Hollanda ve Belçika üzerinden gelen kötü hava Almanya’nın özellikle NRW- Kuzey Ren Vestfalya Bölgesinde etkili oldu. Kurtarma ekiplerinin yetişemediği yerlerde vatandaşlar kendi inisiyatifleriyle yollara uyarı levhaları astılar, trafiği yönlendirmeye çalıştılar.

Son on yılın en en etkili fırtınasının dinmesinden sonra belediye ekipleri,yolları açma çalışmaları başlatırken yerleşim bölgelerinde insanlar caddelere çıkarak devrilen ağaçlar ve kapanan yollarda hatıra fotoğrafları çektirdi. Tıkanan otobanların fotoğrafını çekmek için arabalarından inenler de trafiğın aksamasına neden oldu.

Fırtına serisi devam edecek

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kötü ve yağışlı hava buğün ve yarın da etkili olacak. Yine fırtına bekleniyor. Çarşambadan itibaren hava mevsim normallerine dönecek ama kararsız ve dengesiz hava hareketleri haftasonu yine kendini gösterecek.

Yunus Işıkoğlu/ Essen

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu