Haberler

#Basından seçme başlıklar

#Basından seçme başlıklar

KORONA KRİZİ HABER SEÇKİSİ

Almanya

Almanya`da 215 kişi daha yaşamını yitirdi – Robert Koch Enstitüsü`nün verilerine göre, Almanya`da son bir gün içinde 2 bin 352 yeni vaka daha tespit edildi. Böylelikle vaka sayısı 148 bin 046`ya ulaştı. Son bir gün içinde 215 kişi daha hayatını kaybetti, COVID-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 94`e yükseldi.

Merkel: Mücadelenin daha başındayız – Almanya Başbakanı Angela Merkel koronavirüs ile daha uzun süre yaşamaya devam edileceğini söyledi. Merkel salgının henüz başında olunduğunu kaydetti.

#Basından seçme başlıklarAlmanya`da korona siyasetine destek azalıyor – Almanya’da yapılan bir ankete göre toplum, koronavirüs kısıtlamalarını desteklemeye devam ediyor. Ancak bu destek giderek azalıyor.

Şirketlerin yüzde 18`i personel sayısını azaltmayı planlıyor – Münih Üniversitesi`ne bağlı Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü ifo tarafından Alman şirketleri arasında yaptığı anket, korona krizi nedeniyle birçok şirketin personel sayısını azaltmayı planladığını ortaya koydu.

Araştırma: Karantina sosyal eşitsizliği pekiştiriyor – Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre, karantinada sosyal eşitsizliğin sonuçları daha da vurucu biçimde hissediliyor. Kısıtlı alanlarda yaşayan çocuklu aileler açısından izolasyonun zararları daha fazla.

Avrupa

AB`den sıtma ilacıyla ilgili yan etki uyarısı – AB bünyesindeki Avrupa İlaç Ajansı (EMA), deneysel olarak COVID-19 tedavisinde kullanılan sıtma ilaçlarının ciddi yan etkileri olabileceği uyarısında bulundu. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump dâhil bazı liderlerce övülen klorokin ve hidroksiklorokin, özellikle de diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında kalp ritmi sorunlarına yol açıyor.

#Basından seçme başlıklarAB Liderler Zirvesi başladı – Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik ekonomik kurtarma paketini görüşmek üzere bir araya geldi.

“65 yaş üstü ve 18 yaş altına sokağa çıkma yasağı anayasaya aykırı” – Bosna-Hersek’te Anayasa Mahkemesi 65 yaş üstü ve 18 yaş altına yönelik sokağa çıkma yasağının iptalini istedi. Mahkemeye göre dolaşım özgürlüğü hakkı ihlal ediliyor.

Fransa’dan Ramazan yasağı – Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, bugün yaptığı açıklamada Ramazan ayı boyunca ülke genelindeki kapalı kalacağını duyurdu.

UEFA`dan 676 kulübe 70,4 milyon avroluk ödeme – UEFA, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının oluşturduğu ekonomik problemler nedeniyle, Avrupa Futbol Şampiyonası Elemleri ve Uluslar Ligi`ne oyuncu gönderen takımlara 70,4 milyon avro ödeme yapacağını açıkladı.

Türkiye

#Basından seçme başlıklarTürkiye`de vaka sayısı 100 bini aştı – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye`de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 115 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Toplam can kaybının 2 bin 491`e yükseldiğini duyuran Koca, vaka sayısının da 3 bin 116 artışla 101 bin 790`a ulaştığını belirtti.

Prof. Ovalı`dan aşı açıklaması: Hayvanlar üzerinde deneye başlıyoruz – COVID-19 salgınının önlenmesi için yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “aşı üretiminin laboratuvar kısmını tamamladıklarını” açıkladı. Ovalı, çalışmalara ait detaylı raporu Sağlık Bakanlığına da sunduklarını ifade etti.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Covid verilerini günlük paylaşıma başladı – İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneler Genel direktörlüğü Covid Hasta Verilerini dünden itibaren günlük olarak fakültenin resmi instagram hesabından  paylaşmaya başladı.

Dünya

DSÖ’den Avrupa ülkelerine uyarı – Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Sorumlusu Hans Kluge, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirleri yumuşatan Avrupa ülkelerini uyardı. Kluge, atılan bu adımların salgının ikinci dalgasına neden olabileceğini belirterek, “ihmalkarlık bugünlerde en büyük düşmanımız olabilir” dedi.

Afrika`da vaka sayısında endişe verici artış – Afrika kıtasındaki COVID-19 vakası sayısında son bir hafta içinde yüzde 43 artış görüldüğü açıklandı.

#Basından seçme başlıklarÇin DSÖ`ye 30 milyon dolar ek kaynak sağladı – Çin, Dünya Sağlık Örgütü`ne COVID-19 ile mücadele için 30 milyon dolar ek kaynak sağlanacağını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin DSÖ`ye yaptığı katkıyı askıya alarak, örgütü salgınla mücadelede hatalı davranmak ve Çin`e yakın olmakla suçlamıştı.

ABD: Çin salgını zamanında bildirmedi – ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo koronavirüs nedeniyle bir kez daha Çin’i suçlayarak, Pekin yönetiminin salgını “komşularını ezmek için” kullandığını iddia etti.

DİĞER ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

TBMM Genel Kurulu, özel oturumla toplandı – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM`nin 100`üncü kuruluş yıl dönümünde özel oturumla toplandı. Açılış konuşmasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yaptığı özel oturuma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı. CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis`e 16 maddelik bir çağrıda bulunurken, MHP lideri Bahçeli kürsüye çıkmadı.

Başkonsolos Cebeci: “23 Nisan, uluslararası bir bayram, dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz” – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya`nın Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu’nda da sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı.

#Basından seçme başlıklarAziz Sancar’dan Türkiye’ye mesaj: Atatürk ve tüm gazi şehitlerin ruhları şad olsun – Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamanda COVİD-19 virüsüyle mücadele vesilesiyle Türkiye’ye bir mesaj gönderdi. Sancar mesajında, “23 Nisan Egemenlik Bayramımız`ın yüzüncü yıldönümü kutlu olsun. Bu günleri bizlere miras bırakan Atatürk ve tüm şehit gazilerin ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Avrupa`da kutlandı.

İki Suriyeli işkence iddiasıyla yargılanıyor – Suriye’nin başkenti Şam’da bir cezaevinde işkence yaptıkları iddia edilen Suriyeli iki eski istihbarat görevlisi Almanya’da yargılanmasına başlandı. Eski istihbarat görevlileri, insanlığa karşı suç işlemekle suçlanıyor.

Kanada, Türkiye`ye silah ambargosunu süresiz uzattı – Kanada`da Justin Trudeau`nun başbakanlığındaki liberal hükümet, Türkiye`nin `Barış Pınarı Harekatı` nedeniyle ekimde başlattığı silah ambargosunu süresiz uzattığını açıkladı.

İran`dan Trump`ın `vur emri` tehdidine yanıt – İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Basra Körfezi`nde İran`a ait sivil ya da askeri deniz araçlarının güvenliğinin tehdit edilmesi halinde ABD`ye ait savaş gemilerinin vurulması emrini verdi.

#Basından seçme başlıklarCanan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun`un evinin fotoğraflanması iddiasıyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı.

Midilli`de iki sığınmacı vuruldu – Midilli Adası’ndaki kampta, korona önlemlerine uymayarak kamp dışına çıktığı iddia edilen iki sığınmacı vurularak yaralandı. Kimliği belirsiz saldırgan veya saldırganların kaçtığı belirtildi.

Almanya`da Bundesliga`nın yeniden başlatılması için somut bir tarih yok – Almanya Kulüpler Birliği (DFL) toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 30 Nisan`a kadar askıya alınan Almanya 1. ve 2. futbol liglerinin yeniden başlatılmasına ilişkin somut bir tarih çıkmadı.

UEFA, Kadınlar 2021 Avrupa Futbol Şampiyonası`nı 2022`ye erteledi – UEFA`dan yapılan açıklamada, İngiltere`de 2021`de yapılması planlanan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası`nın yine aynı ülkede 6-31 Temmuz 2022`de yapılacağı duyuruldu.

23 Nisan 2020, Perşembe

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu