HaberlerPolitika

Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs coşkusu

DÜSSELDORF- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda düzenlenen coşkulu bir etkinlikle kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu Anadolu Salonun’da gerçekleştirilen etkinliğe, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler, velillerin yanısıra T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz, Din Ataşesi Ramazan Topal, katıldı.

Anadolu Üniversitesi, Maarif Vakfı, Sanayi ve Ticaret Odası IHK, Sağlık Kasası KKH gibi kurumlar da stant açtı. Duisburg’ta buluna Maarif Vakfı, çalışmalarını ve amaçlarını anlatırken, IHK meslek eğitimi konusunda bilgilendirme stantı açtı. Sağlık Kasası KKH Bölge temsilcisi Lale Erdem Tombak sundukları hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
KUNDAKLAMA OLAYLARI AYDINLATILSIN

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul
T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul 19 Mayıs’ın tarihteki anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Anma ve kutlama toplantılarının tarih ve birlik beraberlik bilincine katkısından söz eden Başkonsolos İzbul şunları söyledi: «Bugünkü gibi, milli, dini bayramlarımız vesilesiyle düzenlenen kutlamalar bir yandan gençlerimizin tarih bilincini geliştirirken diğer yandan, Türk toplumunun birlik ve beraberliğinin daha da pekiştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu etkinlikler ayrıca kültürümüzün ve tarihimizi Alman dostlarımıza en iyi şekilde tanıtarak iki ülke arasında müttefiklik ve dostluk bağlarını sağlamlaştırmaktadır. Bir kez daha görev bölgemizdeki tüm vatandaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin Ondokuz Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.»

Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs coşkusu
Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs coşkusu

Başkonsolos Ali İhsan İzbul konuşmasının son bölümünde son zamanlarda meydana gelen kundaklamalara da değindi. En son, geçen perşembe sabaha karşı Düsseldorf’ta meydana gelen kundaklama/patlama da dahil olmak üzere, Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde geçen iki ayda meydana gelen ve can kayıplarıyla sonuçlanan kundaklama eylemleriyle ilgili soruşturumaların tez zamanda sonuçlandırılmasını ve faillerinin ivedilikle cezalandırılmasını beklediklerini belirtti.
10 TEMMUZ TÜRK GÜNÜ

Fatih Berger- Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs Etkinliği
Fatih Berger- Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs Etkinliği

Başkonsolos İzbul konuşmasının sonunda, organizasyona katkı sunan Eğitim Ateşesi Gamze Bozgöz, Din Ataşesi Ramazan Topal ve başkonsolosluk çalışanlarına teşekkür etti ve bir duyuru yaptı:  «Bütün STK’larımızı 10 Temmuz’da Düsseldorf’ta düzenlenecek Türk Günü kapsamında, ülkemizin ve kültürümüzün en iyi şekilde tanıtımı için stant açmaya ve varlık göstermeye davet ediyorum. Başvuruların önümüzdeki günlerde yapılması gerekiyor. Gerekli bilgiler STK’lara ulaştırılıyor»

Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs Etkinliği-DOTEM Folklor Ekibi
Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs Etkinliği-DOTEM Folklor Ekibi

Başkonsolos Ali İhsan İzbul’un konuşmasının ardından siyasal bilimler öğrencisi Fatih Berger, Almanya’da yaşayan bir Türk genci olarak 19 Mayısla ilgili samimi bir konuşma yaptı. Ekin Derneği Başkanı Filiz Önal ise derneklerini tanıtan bir konuşmanın ardından sahneyi Ekin Derneği Korosu’na bıraktı. Koro birbirinden güzel şarkılarıyla dinleyenlere müzikal bir yolculuk yaşattı. DOTEM Folklor Ekibinin zeybek dansları ise izleyenlerden bol alkış aldı.

Düsseldorf Başkonsolosluğu-19 Mayıs Etkinliği
Düsseldorf Başkonsolosluğu-19 Mayıs Etkinliği

ETKİNLİKLERE DESTEK VEREN İŞ İNSANLARINA TEŞEKKÜRLER
Düsseldorf Başkonsolosluğundaki etkinliğe iş insanları Mustafa Sayın, Hüseyin Öztaş, Gürcan Çelik katkı sunarken, Duisburglu iş insanı Erkan Dural, Velbert’te düzenlenen 2024 Atatürk Kupası’na katılan kulüplere de destek verdi.

KKH Sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi
KKH Sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi verdi

Başkonsolos İzbul, iş insanlarına sponsorluk desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Erkan Dural’a da gençleri spora dayanışmaya birlik beraberliğe teşvik ettiği için ayrıca teşekkür etti. Etkinlik, Başkonsolosluk bahçesinde yemek ikramıyla sona erdi. Muhabirce/ Hülya Sancak/ DÜSSELDORF

Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs Etkinliği- Bilgilendirme stantları
Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda 19 Mayıs Etkinliği- Bilgilendirme stantları

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu