Haberler

Türk aileler “koruyucu aile” konusuna duyarlı olmalı

Türk aileler “koruyucu aile” konusuna duyarlı olmalı Avrupa Türk Birliği (ATB) Duisburg Şubesi tarafından Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim ve Kültür Derneği’nde “Koruyucu Aile ve Gençlik Daireleri” başlıklı bir toplantı düzenlendi.

Gençlik dairesi tarafından alilelerinden alınan çocuklar ve aileleriyle ilgili bilgilendirme toplantısında kimler hangi şartlarda bakıcı aile olabilir ve ailelerin neler yapması gerektiği gibi konular ele alındı. Konuyla ilgili  Umut Yıldızı Derneği (UYD) Başkanı Kâmil Altay, Başkan Yardımcısı Gülsüm Yalçınöz, dernek avukatlarından Mustafa Basun, Şaban Sincar konuyla ilgili bilgiler verdiler, soruları cevapladılar.

UYD Başkanı Kâmil Altay Almanya’da 2017 itibariyle gençlik dairelerince (Jugendamt) 23.361’i Alman, 60.869’u göçmen olmak üzere toplam 84.230 çocuğun ailelerinden alındığını ve bunların da, yaklaşık 4 bin kadarını Türk kökenli çocukların oluşturduğunu ifade ederek, ailelerin koruyucu aile olma konusunda duyarlı olmalarını istedi. Altay, mağdur ailelerin kendilerine başvurabileceklerini belirtti.

Toplantıda eğitimci Ali Yağız, din görevlisi Erol Kılıç, sosyal pedagog Bastian Koch, öğretmenler, Rahmi Koca, İsmail Hakkakul ve Engin Olguner de konuyla ilgili görüşlerini paylaştılar.

Toplantıya ayrıca Duisburg Belediye Meclis Üyesi Şevket Avcı, Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay, Uyum Meclisi Üyesi İdris Kaymak, Uyum Meclisi eski üyelerinden Yasin Temur, Duisburg Belediyesi Eğitim Komisyonu üyelerinden İbrahim Doğancı, Ayhan Yıldırım, ATB Gençlik Kolları başkanı Turan Yurdakul, ATB Duisburg Şube Başkanı İsa Taşdemir, Saadet Partisi Avrupa Gençlik Başkanı Yakup Özdoğru, çeşitli STK temsilcileri ve üniversite öğrencileri de katıldılar.

Türk aileler “koruyucu aile” konusuna duyarlı olmalı RAHMİ KOCA: TOPLANTIDA YENİ KORUYUCU AİLELER ORTAYA ÇIKTI

Toplantıya ev sahipliği yapan Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim ve Kültür Derneği’nden öğretmen Rahmi Koca “Toplantı çok faydalı oldu. Umut Yıldızı derneği ile birlikte, mağdur aileleri ve bu konu ile dertlenen birçok dernek yöneticilerini ve siyasileri bir araya getirdik. Yeni koruyucu aileler ortaya çıktı, mutlu olduk. Herkese teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı.

AVCI: CAMİLER VE STK`LAR DAHA ETKİN OLMALI

Duisburg Belediye Meclisi Üyesi Şevket Avcı ise yaptığı açıklamada gençlik dairelerinin polisin, hastanelerin şikayetleri üzerine ailelerin çocuklarına el koyduğunu ifade edip, esas aşamanın bundan sonra geliştiğini belirtti. Birçok kabul edilemez olaylar yaşasak da, her olayda gençlik dairelerinin hatasının olduğunu söyleyemeyiz. Biz esasen Türk veya Müslümanlar çocukların gençlik dairesi tarafından alındıktan sonraki aşamada çocuğunu kimliğini, dinini, dilini kaybetmemesi adına çalışmalar yapmalıyız. Özellikle camilerimiz ve sivil toplum kurumlarımız bu konuda daha etkin olmalı” sözleriyle görüşlerini ifade etti. Murat Pehlivan/ DUİSBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu