Haberler

Duisburg`ta Karma Eğitim Sistemi Projesi

Duisburg` ta Karma Eğitim Sistemi Projesi anlatıldı Duisburg GGS Sandstrasse (Gemeinschaftsgrundschule Sandstrasse) Okulu Müdürü Klaus Hage, Türk öğretmenler Hüseyin Çetin ve Ayla Aydoğan ile birlikte Jahrgangsübergreifendes Lernen (JÜL) adı verilen "Karma Eğitim ya da Çaprazlama Eğitim" sistemini anlattı.

Duisburg'ta genelde göçmen kökenlilerin ve mültecilerin yaşadığı Marxloh, Bissingheim gibi bölgelerle GGS- Sandstrasse Okulu, Montessori Astrid-Lindgren okullarında uygulamaya konulan sistemle eğitimde başarının yollarının aranacağı açıklandı.

Projede, 1. Sınıftan, 4. Sınıfa kadar olan öğrenciler sınıflarda bir öğretmen ve stajyer öğretmen eşliğinde ders görecekler.

ÜÇ AMAÇ VAR

Karma (çapraz) eğitimle öncelikle çocuklara aile ortamına benzer bir ortamda ders vermek, ikinci olarak,  dil eğitimine destek vermek, üçüncü amaç olarak ise  sosyalleştirmeyi geliştirmek hedef alınıyor.

Duisburg` ta Karma Eğitim Sistemi ProjesiPROJE DENEME AŞAMASINDA

Kendisinin de kırsal bir kesimde bu sisteme ile eğitim gördüğünün altını çizen okul müdürü Klaus Hage, öğrenci velilerinden gelen sorular üzerine, "Bu projenin %100 başarılı olacağını söyleyemem. Ama pozitif olacağını düşünüyorum" dedi.

DESTEKLEYEN DE VAR, TEPKİ GÖSTEREN DE

Seminere katılan Türk velilerden, projeyi desteklerinin olduğunu açıklayanların yanısıra, büyük çoğunluğun, projede genelde yabancı kökenli çocuklarının olmasının ve yaşları büyük olan çocukların derslerden geri kalacağı  düşüncesi kafalarda soru işareti oluşturduğunu ve  desteklemediklerini ifade ettiler.

Murat Pehlivan/ DUİSBURG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu