DİTİB-ZSU kitabevi ve öğrenci evini açtı
DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Köln, Münster, Berlin, Frankfurt, Münih, Nürnberg, Stuttgart’tan sonra Hannover’de 8. kitabevini ve ilk öğrenci evini düzenlenen törenle hizmete açtı.
Açılışa Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Din Hizmetleri Ataşeleri, ZSU Genel Müdürü, Eyalet Birliği ve Gençlik Birliği Başkan ve Yöneticileri, yerel yöneticiler, bölge dernek din görevlileri, dernek yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu’nun selamlama konuşmasıyla başladı.
En güzel yatırım insana olan yatırımdır
Prof. Dr. Aşıkoğlu özetle şöyle konuştu: “İlim, irfan yuvası bir kitabevi ile ilim, irfan tahsil etmek üzere öğrencilerimize imkân sağlamak için hazırlanan öğrenci evinin açılışını idrak edeceğiz. DİTİB olarak merkezden bölgelere kadar hepimiz bir bütünün parçalarıyız.
İslam, insanı insan yapma sanatıdır. Öyleyse biz de insana yatırımın peşinde olacağız. Daha güzel hizmetler yapmak için çalışacağız. Çocuklarımızın eğitimleri için elimizden geleni yapacağız. DİTİB olarak gayemiz sizlerden aldığımız güçle çocuklarımızın eğitimi için bu imkanları oluşturmaktır. Buna benzer şekilde değişik şehirlerde yeni mekanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Şuanda 8 kız ve 5 erkek olmak üzere 13 ayrı şehirde öğrenci evi hazırladık, bunların bir kısmı faaliyete geçti, bir kısmı da en kısa zamanda geçecek. Bugün en geniş kapsamlı öğrenci evimizi açmış bulunuyoruz. 2016 yılında da öğrenci evi açma projemiz devam edecek. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece bizler elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz, birlikte daha güzel çalışmalar ortaya çıkaracağız. Birbirimize her zaman iyiyi, güzeli, doğruyu soracağız, tavsiye edeceğiz ve teşvik edeceğiz.“
Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır
Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay da konuşmasında, “Bugün içinde bulunduğumuz bu merkezin açılması beni son derece mutlu etmiştir. Buradaki çalışmaları hassasiyetle ve dikkatle takip ettim. Zamanım ve imkânım olsaydı da burada çalışanlarla çalışabilseydim, bir katkım olsaydı. Eğitime çok önem veriyorum. Eğitim olmazsa olmazlarımızdandır. Külliye olarak adlandırdığım bu mekânın eğitim alanında yapacağı çalışmalarla bir merkez olacağına inanıyorum. Bu merkez, faydalı projelerin görüşüldüğü toplantılara ev sahipliği yapar. Yatırımların en güzeli çocuklarımıza yapılandır. Yapılan yatırımlar hem yaşadığımız, hem geldiğimiz topluma ve milletimize güzellikler olarak geri dönecektir. Bu külliyenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından üniversite öğrencilerine sıcak bir yuva ve ev ortamı, huzur, dostluk, güven ve kalitenin hâkim olduğu, nezih bir mekânın oluşturulduğu öğrenci evinin ardından, dini, kültürel ve sosyal içerikli kitapların yanı sıra, diğer hediyelik eşyaların ve hac malzemelerinin de yer aldığı 5 bine yakın ürün çeşidinin sergilendiği kitabevinin açılış programına geçildi.
DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Suat Okuyan’ın yaptığı dua eşliğinde kitabevi ve öğrenci evinin açılış kurdelası Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve DİTİB-ZSU Başkanı Ali Özdemir tarafından kesildi.
Açılış sonrası öğrenci evi ve kitabevi gezildi. DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu günün anısına Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay’a Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlamış olduğu “Anadolu’da İslam Kültür ve Medeniyeti“ adlı kitabını hediye etti.
Muhabirce/Hannover