HaberlerKültür&Sanat

Türk Alman toplumu Düsseldorf’ta Lâl Batman sergisinde buluştu

DÜSSELDORF- Sanatçı Lâl Batman Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Anna Laudel Sanat Galerisi’nde «The Floor isLava» isimli ilk kişisel sergisini açtı. Sergi, 4 Şubat 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Lâl Batman
Lâl Batman

İlk sanat galerisini İstanbul’da açan Alman iş kadını ve sanat koleksiyoneri Anna Laudel’in temsil ettiği genç sanatçı Lâl Batman, farklı teknik ve araçlarla eserlerini oluşturuyor. Eserlerini klasik sanat akımlarıyla tanımlamayan sanatçı, karışık/karma yöntemlerle çalışıyor. Batman çeşitli uluslararası fuarlara katıldığını belirterek, Düsseldorf’un kalbinde Anna Laudel galerisinde kişisel sergisini açmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Lâl Batman kişisel sergisi- Anna Laudel Galeri- Düsseldorf
Lâl Batman kişisel sergisi- Anna Laudel Galeri- Düsseldorf

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu ve Avrupa Türk İşinsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) Anna Laudel Sanat Galerisi’nde Lâl Batman sergisinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği iletişim stratejisi çerçevesinde «Sanat birleştirir» başlığıyla bir özel etkinlik düzenledi. İş, sanat, siyaset dünyasından Türk- Alman davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte galeri yöneticisi Marina von Morr ve ATİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Sarıyar’ın selamlama konuşmalarının ardından

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul
Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, sanatın köprü görevine vurgu yaparak şunları söyledi:

HEDEFİMİZ AVRUPA BİRLİĞİ’NE TAM ÜYELİK

Türk Alman toplumu Düsseldorf’ta Lâl Batman sergisinde buluştu
Türk Alman toplumu Düsseldorf’ta Lâl Batman sergisinde buluştu

«Lâl Batman çok genç bir sanatçımız ve entelektüel derinliği olan eserler üretiyor. Ülkemizi uluslararası fuarlarda da başarıyla temsil ediyor. Sanatın kültürleri birleştiren, insanlığın ortak paydası olma özelliğinden yola çıkarak biz de ‹Avrupa Birliği iletişim stratejimiz kapsamındaki faaliyetimizi ‹sanat birleştirir› başlığıyla Anna Laudel Sanat Galerisi’nde gerçekleştiryoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın da konuşmalarında her zaman ifade ettikleri gibi, Avrupa Birliği’ne tam üyelik bizim hedefimiz olarak kalmaya devam edecek. Bu üyelik yolunda siyasi engellerin kaldırılması ve tam üyeliğin yanı sıra gümrük birliğimizin de güncellenmesi, dünyanın içinden geçtiği zor jeopolitik ve jeoekonomik zamanlarda gerek ülkemize, gerek Avrupa Birliği ülkelerine çok ciddi iktisadi kültürel katkılar sağlayacak. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin de içinde bulunduğu transatlantik topluluğun Batı dünyasının evrensel değerler mesajını doğrulayacak bir adım olacak. Kültürel ayrılıkların, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin günlük iç siyasi tartışmalarının ötesinde, ortak değerler temelinde bir araya gelebildiğimizi gösteren bu proje oldukça önem taşıyor.»

Türk Alman toplumu Düsseldorf’ta Lâl Batman sergisinde buluştu
Türk Alman toplumu Düsseldorf’ta Lâl Batman sergisinde buluştu

TÜRKİYE AVRUPA İLİŞKİLERİNİN KÖKLÜ TARİHİ VAR

Konuşmasında Türkiye’nin, NATO, OECD, Avrupa Konseyi gibi pek çok Batı merkezli kurumun kuruluşunda rol oynayan ve önemli bir üyesi olduğunu vurgulayan Başkonsolos İzbul, Türkiye’nin AB üyeliğinin önemine değindi. Türkiye Avrupa ilişkilerinin 13.yy’a uzan bir geçmişi olduğuna ve bunun izlerinin Avrupa kültüründe, mimarisinde, müziğinde de görüldüğüne dikkat çekerek, Mozart ve Beethoven’in eserlerindeki Türk motiflerinden örnek verdi.
Lâl Batman sergisindeki özel etkinliğe katılımdan memnuniyet duyduklarını da belirten Başkonsolos Ali İhsan İzbul, «Katılımcılar arasında Türkiye’nin AB üyeliğine ilgi duyan, dış politikasına ilgi duyan çok sayıda Alman davetli var. Avrupa Türk toplumunun çok seçkin temsilcileri var. Dolayısıyla bizim için Almanya’da, özellikle ilişkilerimizin çok yoğun olduğu olduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin başkenti Düsseldorf’ta böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi çok memnuniyet verici» dedi.

SANAT SINIRLARI AŞAN BİR DİL

ATİAD Yönetim Kurulu Aziz Sarıyar (solda) ve Mustafa Sayın
ATİAD Yönetim Kurulu Aziz Sarıyar (solda) ve Mustafa Sayın

ATİAD Başkanı Aziz Sarıyar da Lâl Batman sergisindeki etkinlikle ilgili olarak «ATİAD olarak, Türkiye’den gelen sanatçılara bir platform sağlanmasına destek olduğumuzu ve gelecekte de Türkiye’den gelen başka sanatçılara da destek olmak istediğimizi göstermek istedik. Çünkü sanat bütün sınırları aşabilen önyargıları ortadan kaldırma gücü olan herkesin anladığı bir dil. Böyle Düsseldorf’un önde gelen bir galerilerinden biri olan Anna Laudel Sanat Galerisi’nde de Türkiye’den gelen genç bir sanatçının sergisinin olması çok güzel. Katılımcılar arasında pek çok Alman davetli de var. Bu şekilde Türkiye’den gelen sanatçılarla Alman toplumu arasında da bir köprü olmak istedik» şeklinde konuştu.

Galeride Lâl Batman dışında, Koleksiyoner ve galerist Anna Laudel’in temsil ettiği Cem Sonel ve Ramazan Can’ın da bazı eserleri sergilendi. Muhabirce/Hülya Sancak- DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu