Haberler

“Dortmund’taki camilere 6.saldırı”

Alman Sosyal Demokrat Parti Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Milletvekili Volkan Baran seçim bölgesi olan Dortmund’ta verdiği iftarda aşırı sağcı eğilimlere dikkat çekerek, aynı gün Dortmund Sultan Ahmet Camisi’ne yapılan ırkçı tacizi kınadı.

Dortmund’ta Altınköşk Etkinlik salonunda düzenlenen ilginin yoğun olduğu iftar davetine pek çok STK temsilcisi, siyasetçi, iş insanları, Alman, Makedon, Bosna kökenli vatandaşlar katılırken SPD KRV Eyaleti Başkanı ve Başbakan adayı Thomas Kutschaty, eyalet milletvekili adayları Ralf Stoltze, Nadja Lüders, Yahudi Cemaati Direktörü Leonid Chraga da katıldı.

61 YIL SONRA HAKETTİĞİMİZ YERLERE GELMELİYİZ

Volkan Baran iftar programında yaptığı konuşmada Dortmund’taki pek çok göçmen grubundan iftar davetine katılım olduğunu ve bunun kendisini çok sevindirdiğini ifade ederek, “Bizim için önemli olan, ramazan ayının anlamına uygun olarak birlik, beraberlik, barış içinde yaşama mesajlarını hep beraber verebilmek” dedi. Baran konuşmasında  Dortmund Sultan Ahmet Camisi’ne gönderilen NSU 2.0 imzalı gamalı haç çizilmiş tehdit ve kovma mektubu ile ilgili olarak da, “Bu, son bir buçuk yılda Dortmund’taki camilere 6. saldırı. Bu beni kızdırıyor çünkü Müslüman inancına sahip Dortmundlular arasında bir güvensizlik duygusu yayıyor. Eyalet İçişleri Bakanı 800 tane polisle 300- 400 gram kaçak tütün yakalamak için uğraşacağına biraz daha sağ tarafa bakmalı. Camiler daha çok korunma altına alınmalı.

 

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu