DİTİB “Kitap ve Kültür Fuarı” kapılarını açtı
30 yayınevinin katılımı ile ilki düzenlenen DİTİB “2018 Ramazan Ayı Kitap ve Kültür Fuarı” kapılarını okurlara açtı. Birçok yazar ve şairin okurlarla buluştuğu fuar, 15 Haziran`a kadar ziyaret edilebilecek.
“2018 Ramazan Ayı Kitap ve Kültür Fuarı” Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) uhdesinde ve Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) organizesinde gerçekleşti.
Başta Türkiye ve Almanya olmak üzere 30 seçkin yayınevinden 10 bine yakın eser stantlarda yerini aldı. Her gün değişik etkinliklerin düzenleneceği fuara kitapseverler, İlk günden yoğun ilgi gösterdi.
Köln DİTİB Merkez Camisi’nde ilk kez düzenlendi
Almanya’nın en modern cami kompleksinde düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarı 25 Mayıs – 15 Haziran 2018 tarihleri arasında Köln DİTİB Merkez Camii Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştiriliyor. “2018 Ramazan Ayı Kitap ve Kültür Fuarı”nda 10 gün boyunca panel, söyleşi, şiir ve tasavvuf musikisi dinletileri ile çocuklara ve gençlere yönelik bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında imza günlerinde yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek.
Fuarın açılış törenine; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı İdari ve Mali İşler Müdürü Murat Aydemir, Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Yasin Uğraş, DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi Başkanı Ali Özdemir’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok davetli katıldı.
İlk emir “Oku”
DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu çocuklara kitap okuma alışkanlığının aşılanması gerektiği üzerinde durdu. Aşıkoğlu, şunları söyledi: “Güzel bir Ramazan gününde müstesna bir günü birlikte yaşıyoruz. DİTİB olarak ilk defa düzenlemiş olduğumuz kitap ve kültür fuarımızda sizlerle buluşuyoruz. Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı aydır. Yani okumanın ve öğrenmenin daha da bir vurgulandığı aydır. Biz de Ramazan ayı münasebetiyle ilgi duyan herkesin istifade edebilmesi amacıyla bir kitap fuarı açmayı planladık. Bütün katılımcılara teşriflerinden ötürü teşekkür ediyorum.”
Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes ise, “Ramazan ayının hayırlar getirmesi dileğiyle bu güzel fuarı tertipleyen herkese teşekkür ediyorum. Buradaki geleceğimizin temeli gençlerimizin eğitimi ile orantılıdır. Okuyan, araştıran ve sorgulayan gençlik hepimizin burada teminatı olacak. İlki düzenlenen kitap fuarının devamını diliyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hayırlı olsun dileklerini katılımcılarla paylaşan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu konuşmasının devamında okuma vurgusu yaptı:
“Bugün Köln şehrinde müstesna bir gün yaşıyoruz. İnşallah bu Kitap ve Kültür fuarının Köln şehrine hayırlı olmasını ve geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum. Bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde kitap deyince ilk akla gelen Kur’an-ı Kerim’dir. Medeniyetlerin kaynağı okumaktır. ‘Oku’ Allah’ın insana son peygamber ile gönderdiği ilk emirdir. Bu yüzden okumak araştırmak zorundayız. Bu fuarın çocuklara, gençlere ve ailelere okuma bilinci kazandırmasını ümit ediyorum.”
Konuşmaların ardından kitap fuarına katılanlar, kitap ve el sanatları stantlarını ziyaret etti.
Girişin ücretsiz olduğu Kitap ve Kültür Fuarı her gün 11.00-00.00 saatleri arasında, kapanış günü olan 15 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Muhabirce/EA/ KÖLN