Okumak bireysel gelişime katkı sağlar
DUISBURG- Ruhr Veliler Birliği ile Stiftung Bildung/Eğitim birlikte düzenledikleri “İki Dilli Okuma Yarışması”nın ödül törenini, Duisburg’ta Reinhard-und Max Mannesmann Gymnasium’da yaptılar.
Eyalet çapında (Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti -KRV) düzenlenen İki Dilli Okuma Yarışmasınde 3. ve 4. sınıf öğrencileri mart ayında Essen, mayıs ayında ise Oberhausen şehirlerinde olmak üzere iki etapta katıldıkları yarışmada bu yıl 15 okuldan öğrenci ödül aldı. Geçen yıl ise 12 okuldan öğrenci ödüllendirilmişti.
Çok sayıda, öğrenci, öğretmen veli ve davetlinin katıldığı programın sunumunda proje ortakları adına Fatime Okuyucu ve Saadettin Tüzün görev alırken selamlama konuşmarını da vakfın kurucusu Kemal Şahin ile vakfın başkanlığını yürüten Hayreddin Onay yaptı.
İş insanı Kemal Şahin vakfın kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verirken kendisini başarıya ulaştıran temel ilkeler üzerine tecrübelerini paylaştı.
Ardından, T. C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, İki ülke ilişkileri, ortak çalışmalar ve eğitimin her iki ülke için önemine dair açıklamalarda bulundu.
Ödül töreninin yapıldığı Reinhard-und Max Mannesmann Gymnasium okul müdürü Pavle Madrizov ise kendisinin de göçmen kökenli olduğunu, böylesi güzel ve anlamlı bir ödül töreninin okulunda yapılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Ruhr Veliler Birliği adına saheye dave edilen dernek başkanı Dr. Ali Sak her iki yarışmaya da katılan öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik ettikten sonra öğrencileri öğretmenleriyle birlikte sahneye davet etti. Tüm öğrencilere katılım madalyası ve birer hediye paketi verilirken dereceye giren öğrencilerin isimleri okundu.
AMAÇ OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK
Öğrencilere ödüllerini T. C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Stiftung Bildung/Eğitim Vakfı Kurucusu Kemal Şahin, vakıf yöneticileri, Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak, okul müdürü Pavle Madzirov ve Türkçe öğretmenleri takdim etti.
Ödül töreninde konuşmacılar temel olarak, adı her ne kadar yarışma olsa da aslında okuma şenliği etkinliklerinin amacının çocuk ve gençleri kitap okumaya teşvik etmek olduğunu vurguladılar. Bu tür organizasyonların, düzenli okuma alışkanlığı kazanılmasını teşvik ettiği gibi, okumanın önemi ve bireysel gelişime katkıları da öne çıkarıldı.
Bizde Muhabirce olarak; yarışmayı düzenleyen vakıf ve dernek yetkililerine, sürece emek veren değerli öğretmenlerine, çocuklarından desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli velilere, yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
Son bölümde ise Ulm Tiyatro oyuncularının “Eyvah! Türkler Entegre Oluyor” başlıklı tiyatro oyunu tüm misafirlerlerle birlikte ilgiyle izlendi.
Böylelikle öğrenciler başta olmak üzere bu serüvene emek veren tüm paydaşlar ömür boy unutamayacakları güzel bir anı biriktirmiş oldu. Muhabirce/ Ünsal Gür- DUİSBURG