HaberlerPolitika

Volkan Baran: Saldırılar bizi yıldıramaz

DÜSSELDORF– Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti SPD Milletvekili Volkan Baran, haftasonu Dortmund’ta, ırkçı ayrımcı motifli sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Vatandaşlar polis çağırdı.

Seçim ve parti çalışmaları için Dortmund şehir merkezinde açılan SPD standında partili kadın milletvekilleriyle birlikte vatandaşları bilgilendiren Volkan Baran, hafta sonu aşırı sağ söylemli iki kişinin kendisine yaptığı saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada „bu tür saldırılara karşı geri adım atmamalı ve korkmamalıyız“ dedi.

Daha önceki yıllarda da kendisine yönelik taciz ve saldırıların olduğunu ifade eden Baran şöyle devam etti: „Ancak bu kadar cüretkar ve fiziki saldırıya varan saldırı daha önce olmamıştı. İki kişi standa gelip ‚Volkan Baran seni burada istemiyoruz‘, ‚yabancılar defolsun gitsin‘, ‚senin adını görünce midemiz bulanıyor‘, ne işin var senin mecliste‘ gibi sözlü saldırıda bulundular. Ben önce sakin yaklaşmaya çalıştım, konuşmaya çalıştım. Orta yaş üzeri iki şahıstan biri, „Ben parti kurmak istedim ama reddedildi, istedigimiz partiyi seçemiyoruz, diktatörlükte“ yaşıyoruz gibi saçma söylemlerde bulundu. Ben de partisinin reddedilmesinin benimle alakası olmadığını kanunlara uygun olmadığı için reddedilmiş olabileceğini, bizi rahatsız etmemesini çalışmalarımıza engel olmaması gerektiğini ifade ettim. Ancak konuşulacak gibi değillerdi. Tartışmaların tonu yükseldi. Kadın milletvekili arkadaşlar korktu. Bu arada üzerime yürdüler göğüs göğüse geldik ben kendilerini bertaraf edebildim. Ancak bu provakasyonlar tehlikeli ve olmamalı“
Tartışmalar üzerine çevredekilerin polisi aradığını ve polisin geldiğini ifade eden Baran, kendisinin şikayetçi olmayı düşünmediğini ancak polisin kamu davası açacağını kendilerinin de tanık olarak davaya müdahil olacaklarını belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı:

Volkan Baran SPD KRV Eyalet Milletvekili: Saldırılar bizi yıldıramaz
Volkan Baran SPD KRV Eyalet Milletvekili: Saldırılar bizi yıldıramaz

GENÇ SİYASETÇİLER İÇİN ZOR

2015 ve 2017 yıllarında da saldırılara maruz kalan Baran, „Beni korkutamazlar ama ailem her olayın ardından üzülüyor, endişeleniyor“ diyerek şöyle konuştu:
„Stand önünde bağrışma itişme elbette etrafa korku vermek için. Onların amacı bizi korkutmak ve provake etmek. Ama korkmak çok yanlış. Provakasyona gelmeden sağduyulu davranarak, bunlarla mücadele etmeliyiz. Bu yaşananlardan sonra bizi endişelendiren, gelecekte yerel siyasete aday olmak isteyen gençler, kadın siyasetçiler, bu tip insanlar karşısında çok zorlanırlar, bu hakaretleri kaldıramazlar.
Önümüzdeki bir kaç ay sonra seçimler var. Bizim artık siyasete ve siyasetçilerimize daha fazla sahip çıkılması lazım. Bu olaylar oluyor, olacaktır da, ama korkmadan ve susmadan sağcı provakatörlerin karşısında durmamız lazım.

AFD’nin OYLARININ ARTMASI CESARET VERDİ

KRV Eyaleti SPD Milletvekili Volkan Baran, son yıllarda aşırı sağ ve göçmen karşıtı söylemleriyle popüler olan Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oylarını artırmasının bu tip insan
lara cesaret verdiğini, son zamanlarda göçmen karşıtı ırkçı söylemlerin toplumun çeşitli katmanlarına yayılmaya başladığını ifade ederek, „Bundan dolayı özellikle göçmen vatandaşların, oy tercihlerini demokratik partilerden yana kullanmalarını öneriyoruz“ dedi.
Muhabirce/Foto: Volkan Baran/ Hülya Sancak- DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu