Haberler

İnce: Milli bayramlar çimentomuzdur, dokunamazsın

Muharrem Ince` Duisburg`ta CHP NRW ofisini ziyaret etti CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce çeşitli toplantılara katılmak için Almanya'ya geldi. Hafta sonu  Duisburg'ta CHP NRW Ofisi'ni ziyaret eden İnce düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı.

Muharrem İnce, Duisburg şehrinde kısa bir süre önce hizmete açılan CHP NRW Ofisi'nde,  CHP NRW Birliği'nin gençlik kollarında görev yapan bir grup parti üyesi gençle, ayrı bir salonda mini bir sohbet toplantısı yaptı. Daha sonra kendisini bekleyen kalabalığın bulunduğu salona geçti.

 Sizler Türkiye'yi yakından takip ediyorsunuz

  Toplantının başında CHP NRW Birliği Başkanı Cemal Bulut topluluğ selamlarken Muharrem İnce ile birlikte Almanya'da bulunan 24. dönem CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da, Türkiye'nin güncel konuları ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

(Soldan) Cemal Bulut, M. İnce, Refik Eryılmaz Daha sonra kürsüye gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmasına, "Türkiye'den sizlere çok güzel şeyler söylemek isterdim“ ama diyerek başladı ve ardından “yurtdışında yaşayan partilileri görünce, keşke Türkiye'deki vatandaşlar da yurdışındakiler kadar sorumluluk duyup, merak edip araştırsalar. Emin olun yurtdışında yaşayan sizler, Türkiye'de yaşayan vatandaşlardan daha fazla, olup biteni takip ediyor ve araştırıyorsunuz“ dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına "HAYIR"   

Konuşmasının büyük bir bölümünde iktidarı eleştiren Muharrem İnce söz HDP'li milletvekillerin gözaltına alınmasına geldiğinde, "Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ben hayır oyu verdim, bunu da daha önce açıkladım. Ama benim partimden ne yazık ki, başka sesler çıktı. Hayır oyu verirsek, bizi HDP ile ayni çizgiye koyarlar, bunun için evet demeliymişiz. Benim böyle bir kompleksim yok, ben cumhuriyet Halk partiliyim, CHP'nin ilkelerine sonuna kadar bağlıyım, Atatürkçü, yurtseverim ben, dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet oyu vermiyorum çünkü, doğru bulmuyorum, anayasa da aykırı buluyorum dedim ve hayır oyu verdim. Bugün gelinen nokta da, ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. İlkeli olmazsak, günün şartlarına göre hareket edersek, bir gün başımıza nelerin geleceğini tahmin etmek güç değil“ ifadelerine yer verdi.

M.Ince: "Yurtdışında yaşayan sizler, Türkiye`de yaşayanardan daha fazla, olup biteni takip ediyor ve araştırıyorsunuz“ Milli bayramlar Osmanlı'da da vardı

"Niye buradasın Muharrem İnce diye soruyorsanız, sizlere umut verebilmek için buradayım, umutlarımızı tazelemek için buradayım" diyen Muharremm İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

Yapmamız gereken, bir kere moralimizi bozmayacağız. 1919'dan daha kötü değiliz. Bugünleri de aşarız, hiç kuşkunuz olmasın“ diyen İnce, konuşmasını milli bayramlar üzerinden sürdürdü: “Bakın Osmanlı'daki bayramların benzerleri, cumhuriyet döneminde de var. Yani bu aptal herifler, cahil herifler zannediyorlar ki, bu milli bayramların hepsini Atatürk getirdi, bundan önce böyle birşey yoktu. Milli bayramlar, bir kere Fransız devriminden sonra dünyada ortaya çıkmış kavramlardır. Millet kavramı ondan sonra ortaya çıktı. Bazen yenilgiler, ulusları bir araya getirmiştir, bazen de zaferler bir araya getirmiştir. Almanlar ile Fransızlar arasında yenilgi üzerine kurulmuş bir şey vardır. Bizim bayramlarımız da, zafer üzerine kurulmuştur. Bakın cumhuriyet bayramını daha yeni kutladık, daha doğrusu kutlamadık Türkiye'de. Cumhuriyet bayramının benzeri, Osmanlı'da da vardı, 10 Temmuz bağımsızlık bayramı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynısı Osmanlı'da da vardı, çocuk bayramı olarak. 19 Mayıs Atatürkçü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, aynısı Osmanlı'da idman bayramı olarak vardı. 23 Nisan milli irada meclisin açık olması, 29 Ekim bağımsızlık, cumhuriyet. 19 Mayıs, cumhuriyeti kime emanet etti, gençlik. 30 Ağustos, zafer sınırlarımızı kuruyacak ordu.

M.İnce: ". İlkeli olmazsak, günün şartlarına göre hareket edersek, bir gün başımıza nelerin geleceğini tahmin etmek güç değil“ Milli bayramların özelliği çimento olması

Bunların hepsinin bir anlamı vardı. Bu bayramlar, çimentodur çimento, milli bayramların özelliği budur. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkez'i, boşnağı, Arabı, Arnavut'u Romanı herkesi, Alevi'si, Sünnisi şafisi her kimse herkesi bir arada tutan çimentodur, buna dokunmayacaksın. Bunlar, cahil olduğu için, git Alman milli marşına bak bakalım, Alman milli marşında çok ırkçı ifadeler vardır. Ama hiç bir Alman ya devir değişti artık, su milli marşımızı değiştirelim diye ortalığa dökülmez. Amerikan milli marşın da da çok ırkçı ifadeler vardır, ama hiç bir Amerikalı ya artık 2016 yılına girdik, gelin bunları değiştirelim demez. Ama bizim Türkiye'de entel, dantel takımı var, dönek solcular var, liboş takımı var. Ona dokun buna dokun, yok böyle birşey. Çimentolara dokunulmaz."

Muhabirce/ Duisburg

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu