Haberler

Mahmut Özdemir: AfD`nin güçlenmesi endişe verici

Sosyal Demokrat Partisi`nin (SPD) Duisburg`un ikinci seçim bölgesinden aday gösterilen ve ikinci kez Federal Parlemento Milletvekili olarak seçilme başarısı gösteren Mahmut Özdemir, seçim sonucunun açıklaması ardından Muhabirce`ye özel açıklamalarda bulundu.

Duisburglu seçmenlere, özellikle Türk kökenli seçmenlere teşekkür eden Mahmut Özdemir, “Benim söylediklerimi, düşündüklerimi araştırarak destek veren bazende yorum yaparak katkı sağlayan seçmenlere teşekkür ediyorum. Kendilerini siyasetçi sanıp, fakat siyasetin ne olduğunu bilmeyen partilere aldanılmasın.Türk seçmenler kime oy verdiklerine iyi dikkat etsinler” dedi.

“Yılmadan mücadele etmeliyiz“

Mahmut Özdemir ve Bärbel Bas Seçim gecesi sandıkların açılmasını Duisburg Belediye Sarayı`nda heyecanla bekleyen siyasetçiler arasında yer alan Duisburg Milletvekili Mahmut Özdemir, ikinci kez seçilmesinin ardından tebrikleri kabul ederken Muhabirce`ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: Seçim bölgemizde, Duisburg`ta çok güzel sonuçlar aldık. Bärbel Bas ve ben, SPD`nin iki direkt milletvekili adayı olarak parlamentoda önümüzdeki dönemde de yer alacağız. Belediye başkanlığını da SPD adayının ilk turda kazanması sevindirici. Bunlar çok güzel sonuçlar olmasına rağmen, AfD`nin ve diğer sağ partilerin başarılı olması seçimden güçlenerek çıkmaları bizlerin moralini bozduğu gibi, endişelendiriyor da aynı zamanda. Sağcı partiler sorunlara basit çözümler sunmaktalar. Bu politik yaklaşım hiç bir zaman reel politikada yer alamayacak. Özellikle yabancı düşmanlığını savunan ırkçı partilerin Federal Parlamento`da yer alması, bizler açısından üzücü bir durum. Daha doğrusu endişelendirici bir sonuç. Bu sonuca karşı yılmadan mücadele etmemiz gerekiyor. Özellikle Duisburg`da bunlarla ciddi bir şekilde mücadele etmemiz lazım. `Ufak olsun, benim olsun!` anlayışı çözüm değildir. Burada insanca, dürüst siyaset isteniyorsa, SPD tercih edilmeli! Bir dahaki seçimlerde, 2021 yılında SPD`yi iktidara taşımak için çalışacağız.

“Verilen zarar ortada“

Duisburg Belediye Sarayı`nda seçim heyecanı “AfD`nin oylarını artırmış olmasına Türkiye ile yaşanan sorunlar etki yapmış olabilir mi?” şeklindeki sorumuza verdiği yanıtta ise Mahmut Özdemir, “Ben etkisi olduğunu düşünmüyorum. Karşılıklı olarak yüksek sesli söylemler oldu. Fakat diplomatik ilişkiler sağlıklı, düzgün bir biçimde yürüdüğüne inanıyorum. Diplomatik kanalları güçlendirmemiz lazım. Biz SPD olarak diplomatik kanalları güçlendirmek istiyoruz. AfD gibi partilerin olumsuz yaklaşımlarına da izin vermeyeceğiz. Bazı partiler, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın resimleriyle seçim kampanyası yaptılar. Ben bunu saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Bu tür çalışmaların Türkiye`den geldiğine de inanmıyorum. Burada siyaset yapanlar, toplum içinde yer alanlar kendilerine bir lider tipi aradılar ve Türkiye siyaseti üzerinden kendilerine profil vermek istediler. Bana göre, Türkiye siyaseti değil, Türkiye siyasetini kullananlar, özellikle AD-D gibi partiler Türkiye Cumhurbaşkanı`nı kullanarak buradaki siyasete zarar vermeye çalıştılar. Verdikleri zarar da ortada… Irkçı partilerin, yabancı düşmanı partilerin güçlenmesine yol açtılar.”

SPD Milletvekili Mahmut Özdemir seçim öncesi vaad ettiği gibi Duisburg`taki spor kulüplerine desteğinin süreceğini belirtti.

Sören Link: Destek veren herkese teşekkür ediyorum Sören Link

Sosyal Demokrat Parti adayı olarak Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için ilk turda seçilme başarısı gösteren Sören Link, resmi olmayan sonuçlar sonrası Muhabirce`ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Seçim sonucu beni memnun etti. Seçmenlerin önümüzdeki dönem için verdiği yeni görevi memnuniyetle kabul ediyorum. Duisburg`u seviyor, hizmet etmek istiyorum. Duisburglular`ın güvenine layık olmak istiyor, bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.

Muhabirce/Duisburg

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu