HaberlerPolitika

Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“

Ak Parti Milletvekili Saffet Bozkurt Almanya'da vatandaşlarla buluştu

GELSENKİRCHEN- Bir dizi ziyaret için Almanya’da bulunan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt UID’nin organize ettiği bir toplantıda vatandaşlarla bir araya geldi.

Haftasonu Gelsenkirchen ve Essen kentlerinde Türk işyerlerini ziyaret eden Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Adelet Komisyonu Üyesi Saffet Bozkurt, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Ruhr Bölge teşkilatının organize ettiği ve UID Gelsenkirchen şube lokalinde gerçekleştirilen “Sınırların Ötesinde Birliktelik” başlıklı toplantıda vatandaşlarla buluştu.

UID Genel Merkez Başkan Yardımcıları Cihat Gülenç, Muhammet Ülker, UID Ruhr Bölge Başkanı Dursun Baş, UID Ruhr Bölge Başkan Yardımcısı Kemal Akman, UID Gelsenkirchen Şube Başkanı İsmet Karaöz’ün hazır bulunduğu toplantıya farklı sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.

Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“
Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“

Ak PartiMilletvekili Saffet Bozkurt, hükümetleri döneminde yurtdışında yaşayan vatandaşlara yönelik hizmetleri anlattı. “Yüz yılda yapılamayanlar, yirmi yılda vatandaşın hizmetine sunuldu” diyen Bozkurt, yaşadığınız kentlerde önemli işler başardınız, ülkemize katkınız çok büyük. Sizlere, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim dedi. Sunumunun ardından milletvekili Bozkurt, salonda bulunan farklı STK temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, Alman okullarındaki Türkçe dersleri, Almanya’dan Türkiye’ye götürülen araçların kalma süresi, kullanım şartları, bedelli askerlik ücreti, telefon harçlarının çokluğu gibi sorunları dile getirdi.

DURSUN BAŞ: SORUNLARI ANKARA’YA İLETİYORUZ

 

Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“
Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“

Vatandaşlar, Alman okullarında Türkçe derslerinin öğleden sonraya bırakılmasından dolayı öğrencilerin zorluk yaşadığını, Almanya’da yıllarca çalışarak emekli olan insanların Türkiye’ye götürdüğü otomobillerini, ailesinden başka kimsenin kullanamamasının getirdiği zorluklar ve bedelli askerlik ücretinin çokluğundan dolayı Türk gençlerinin Alman vatandaşlığına geçtiklerini ifade ettiler.
UID Ruhr Bölge başkanı Dursun Baş dile getirilen sorunlarla ilgili olarak „Yurtdışında yaşayan vatandaşlardan gelen benzer şikayetleri, İstanbul milletvekilimiz Zafer Sırakaya ile katıldığımız toplantılarda konuşuyoruz. STK temsilcilerinden oluşan heyetle de Ankara’ya gittiğimizde iletiyoruz. Türkçe derslerine duyarlılık için UID ekipleri, yaz sezonu dönüşünde vatandaşlarımıza, gümrük kapılarında Türkçe Anadilimiz başlıklı bilgilendirme ilanları dağıttı.Türkçe dersleri için, öğrencilerimizin velilerini de duyarlı ve gayretli olmaya davet ediyoruz“ dedi.

Vatandaşların dile getirdikleri sorunlari dinleyip not alan milletvekili Saffet Bozkurt, bir vatandaşın, tatil döneminde Türkiye’de bazı insanların bizlere yönelik olumsuz tavırlarıyla karşılaştık, bundan devlet haberi var mı? sorusuna, “Çok bölgeyi dolaşıyorum. Doğrusu sizler el üstünde tutuluyorsunuz, ülkemize büyük katkınız var. Bundan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN EKONOMİYE KATKILARI ÜST SEVİYEDE
Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“
Saffet Bozkurt: „Yüz yılda yapılamayanlar 20 yılda hizmete sunuldu“

Almanya gezisini gazetecilere değerlendiren Saffet Bozkurt şunları söyledi: „Cuma günü itibariyle Almanya’dayız. Ruhr bölgesinde iş yerleri bulunan Türk iş insanlarını ziyaret ettim. Cumartesi sabahı da, iş insanlarımıza yönelik ziyaret ve görüşmelere devam ettik. Bir çoğunu hem tanıma, hem de dinleme fırsatım oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Hem ülkemiz adına kültür elçisi durumundalar, hem de Türk ve Alman ekonomisine katkıları üst seviyede. Mevcut sıkıntılarıyla ilgili neler yapılabilir, bize düşen nedir şeklinde görüşmelerimizi yaptık. Akşam da vatandaşlarımızla bir araya gelerek, sorunlarını dinledik, çözüm önerileri notlarını aldık. Pazartesi itibariyle buradan hazırlayacağımız raporumuzu, genel merkezimize sunacağız. Çok verimli bir toplantı oldu. Türkiye’den farklı bir hava görmedim, burada, bizlere aynı havayı teneffüs ettiren tüm vatandaşlarımıza, gönülden teşekkür ediyorum“

Vatandaşların dile getirdiği sorunlarla ilgili olarak Bozkurt, „Vatandaş sıkıntısı varsa, bunları dile getirmek istiyor. Bizler de vatandaşımızın sıkıntılarını, sorunlarını dinleyeceğiz, mümkün mertebe ortadan kaldıracak çözümler için, elimizden gelen tüm mücadeleyi göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız, 2002’den beri bu mücadeleyi veriyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu mücadeleye devam edeceğiz. Vatandaşımızın refahı, bizim için önemli“ ifadelerini kullandı. Muhabirce/T.Elc ivan- GELSENKİRCHEN

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu