Haberler

Bekir Sipahi`nin cezası yarıya indirildi

Bekir Sipahi`ye arkadaşları mahkemede destek verdi.. Sosyal medya üzerinden Yeşiller eski Eşbaşkanı Cem Özdemir`e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ve 30 gün hapis cezası 1200 euro para cezasına çevrilen Bekir Sipahi`nin üst mahkemeye taşıdığı dava sonuçlandı.

Bekir Sipahi`nin paraya çevrilen cezası yarıya indirildi ve 600 Euro para cezasına çarptırıldı. Duisburg Eyalet Mahkemesi`nde görülen davaya avukatı Markus Weber ile birlikte katılan Duisburg Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi, verilen cezayı hak etmediğini dile getirdi. Ermeni soykırımı iddialarının Federal Meclis gündemine taşınması sonrası tweet atıp tepki gösterdiğini belirtti.

Duisburg Ruhrort Bölge Mahkemesi`nin verdiği cezaya itiraz edip bir üst mahkemeye taşınan ceza davasına bilirkişi de katılarak bulgularını mahkeme heyetine sundu. Mahkeme heyetinin kimlik tespiti sonrası bölge mahkemesinin verdiği ceza okundu. Savunması istenen Bekir Sipahi tercüman olmamasından zaman zaman mahkeme başkanıyla iletişim sorunu yaşadı.

MAHKEME MASRAFLARINI DA KARŞILAYACAK

Bekir Sipahi (solda) mahkemeye avukatıyla katıldı. Yerel düzeyde de olsa uzun yıllardır siyaset yaptığını ve iyi bir sosyal medya kullanıcısı olduğunu dile getiren Bekir Sipahi, Ermeni iddialarının gündeme getirildiği günlerde Berlin`de düzenlenen protesto mitingine de katıldığını ve Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir`in Türkiye ve Cumhurbaşkanı aleyhine farklı yöntemlerle hakarette bulunması sonrası tepki olarak söz konusu tweeti attığını ifade etti. Attığı tweet ve eleştirilerin fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini istedi.

Bilirkişinin raporu, savcının mütaalasının ardından karar için topanan mahkeme heyeti daha önce verilen cezayı yarı yarıya düşürdü ve 30 günlük hapis cezası 600 Euro para cezasına çevrildi. Mahkeme masraflarının da Bekir Sipahi tarafından karşılanacağı açıklandı.

Mahkeme kararının yazılı olarak elde edilmesinden sonra bir ay içinde karara itiraz edilebileceği ifade edildi. Mahkeme kararı sonrası Bekir Sipahi Şunları söyledi:

CEZALANDIRMAK İSTİYORLARDI, BAŞARDILAR

Bekir Sipahi hakaretten 600 euro para cezasına çarptırıldı. Bekir Sipahi`nin cezası yarıya indirildi “Yaklaşık 2,5 sene önce Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir`in Ermenilere soykırım yapıldığına dair tasarısı Federal Meclise sunuldu. Bu gelişmelerin ardından bir değil, 25-30 tane tweet atmıştım. Yalanlar,iftiralardan oluşan tasarının geri çekilmesini talep etmiştim. O günlerde Berlin`de protesto mitingine katılmıştım. Berlinde hayvanlar mezarlığı olduğunu biliyordum. Bu mezarlıkla başlayan bir twitim hakaret olarak algılanmış. Bundan daha ağır tweetler göndermiştim. Bunun sonucunda yargılandım. Bekir Sipahi`yi cezalandırmak istiyorlardı, başardılar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu gibi davalarla beni yıldıramayacak, korkutamayacaklar. Ben ülkemi, milletimi temsil etmeye, savunmaya devam edeceğim. Bundan sonra ne yapabilirizin yanıtını avukatımla konuştuktan sonra kararlaştıracağız, ama davayı sonuçlanmış olarak değerlendirmek mümkün” şeklinde konuştu.

Muhabirce/DUISBURG

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu