HaberlerPolitika

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim Köln’de vatandaşlarla buluştu

KÖLN – Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ile T.C. Köln Başkonsolosluğunda Türk sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Almanya’daki Türk toplumunun sorunlarının ele alındığı toplantıda Yasin Ekrem Serim şunları kaydetti:

“Heyetimizle hem Almanya makamlarıyla temasta bulunmak, hemde  sizlerle bir araya gelip hasbihal etmek istedik. Güçlü diplomasi anlayışımızla 7/24 başkonsolosluklar, büyükelçiliğimiz ve bakanlığımız olarak hizmetinizdeyiz. Yaklaşık 6,5 milyon vatandaşımız yurt dışında yaşıyor. Bunu her devlete nasip olmayacak bir hazine gibi görüyoruz, bizim için çok önemli bir değer. Bu bağlamda ülkemize muhabbetle bağlı olan her kardeşimiz kıymetlidir.”

KONSOLOSLUK.NET ÜZERİNDEN YOĞUN İŞLEM YAPILIYOR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim Köln'de vatandaşlarla buluştu
Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim Köln’de vatandaşlarla buluştu

Bakanlık olarak önceliklerinin yurt dışında yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını net olarak karşılamak olduğunu vurgulayan Serim, “Bu anlayışla yurt dışındaki vatandaşlarımıza sayı ve çeşitlilikte en fazla hizmet veren ülkeler arasına girdik. Konsolosluk.net üzerinden yıllık yaptığımız işlem sayısı 2 milyonu buluyor. Sadece 2022 yılında işlem sayısı 3,4 milyonu aşmış durumdadır. Hizmetlerimizi vatandaşlarımızdan gelen talep çerçevesinde her geçen gün daha da ileri taşımaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Serim, bu yıl içinde yapılması planlanan seçimlerle ilgili olarak da, adres beyanında bulunmayan vatandaşların seçimlerden önce konsolosluklara giderek beyanda bulunmalarını istedi.

Büyükelçi Ahmet Başar Şen ise Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Türk toplumu açısından önemine işaret ederek, “KRV Almanya’da yaşayan yaklaşık 3,5 milyon insanımızın yaklaşık üçte birinin yaşadığı, Almanya’nın da nüfus bakımından en büyük eyaleti. Dolayısıyla bu önemli eyalette bizler de 4 başkonsolosluğumuz aracılığıyla sizlere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi. Toplantı sonunda katılımcılar soru ve isteklerini yetkililere iletti.

Muhabirce/AA-M.Zeyrek- KÖLN

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu