Haberler

Düğün değil festival

Mustafa ve Rabia Uluç çiftiHaftasonu, Almanya`nın Rheinberg kasabasındaki Livam Eventsaal`de Mustafa Uluç ve Rabia Gayretli muhteşem bir düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti`nin tanınmış iş adamlarından Kapadokya Kültür Derneği Başkanı ve Kanal Avrupa program yapımcısı Mümün Uluç`un oğlu Mustafa ve Gayretli ailesinin kızları Rabia`nın düğün töreni adeta festival havasında geçti. Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar ve çevre illerden pek çok STK temsilcisi, cemiyetin sevilen isimleri davetliler arasındaydı.

Festival havasında

Erkan Kocalar düğünde1500`ü aşkın davetlinin katıldığı düğün töreninde, folklor zeybek gösterileri yapıldı, şiirler okundu, Kazım Kalaycı ve misafir sanatçıların müzikleriyle davetliler doyasıya eğlendi.

Babasının kolunda düğün salonuna giren gelin, pistte kendisini bekleyen damattan yüz görümlüğü olan lirayı aldıktan sonra birlikte ilk dansı yaptı. Ardından salondaki çiftlerin de gelinle damata katılmasıyla düğün programı başladı.

Dünürler Mahmut Gayretli ve Mümün Uluç davetlilere teşekkür ederken, Mülheim Atib Camisi hocası da evliliğin önemini ve çiftlerin birbirlerine davranışları ile ilgili bir konuşma yaptı ve dua edildi.

Aktiviteleriyle adeta göz kamaştıran düğünde, yemek ikramı da itinayla yapıldı. Sanatçı Kazım Kalaycı`nın sahne almasıyla salonda coşku arttı.

Takı töreninin ardından muhteşem düğün pastası da kesildi. Her iki ailenin de Nevşehirli olması dolayısıyla  düğüne Nevşehir yöresinin adetleri ve müzikleri damgasını vurdu. 

Muhabirce/ Rheinberg

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu