HaberlerPolitika

CHP Avrupa’daki Türkler için harekete geçti

KÖLN – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi ve 25. ve 26. dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Almanya’da Köln kentinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Almanya’da 3.5 milyon Türk kökenli insanın yaşadığını ve bu insanların Türkiye ile Almanya arasındaki bağlarını sürdürdüğünü vurgulayan Tüm, ziyaret amacının, CHP örgütleri ve Avrupa’da yaşayan Türklerle düşünce alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.
Mehmet Tüm, Almanya’da yürürlüğe giren çifte vatandaşlık konusuna da değinerek, Alman vatandaşlığına geçen Türklerin yeniden Türk vatandaşı olmalarını tavsiye etti.
Türkiye ile bağlarını koparmayan bir Türk nüfusunun önemine dikkat çeken Tüm, CHP’nin 2013 yılından itibaren Avrupa’da örgütlenmesini hızlandırdığını ve CHP Almanya Federasyonu’nun geçen yıl kurulmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

CHP’nin Avrupa’da ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirten Tüm, Türkiye’de 23 yıldır süregelen ciddi sorunlara dikkat çekti. Yoksulluk ve yasakların artarak devam ettiğini, mevcut iktidarın laik, demokratik hukuk devleti ilkelerini ve Cumhuriyeti yok ettiğini vurguladı. CHP’nin, bu tahribatı iktidara geldikten sonra yeniden inşa edeceğini belirten Tüm, geçen yerel seçimlerde CHP’nin yüzde 38 oy artışı ile birinci parti olduğunu ve belediye başkanlarının sosyal belediyecilik alanındaki başarılarının halk için bir umut kaynağı oluşturduğunu dile getirdi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ YENİDEN TESİS EDİLECEK

CHP Avrupa’daki Türkler için harekete geçti
CHP Avrupa’daki Türkler için harekete geçti

Türkiye’den Avrupa’ya yaşanan beyin göçüne de değinen Tüm, ülkede güvensizlik ve mutsuzluk nedeniyle özellikle akademisyenlerin, doktorların yurt dışına gitmek zorunda kaldığını söyledi. Bu göçün temel nedenlerinin ise hastanelerdeki tehdit ortamı ve iyi eğitim almış gençlerin iktidar yanlılarıyla karşılaştırıldığında iş bulamamalarından kaynaklandığını belirtti. AKP’nin particilik, nepotizm ve liyakatsizlik politikaları nedeniyle Türkiye’nin büyük bir kayıp yaşadığını, üretim açısından da bu beyin göçünün ülkeyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Tüm, CHP iktidarı ile bu göçü engellemek için hukukun üstünlüğünü yeniden tesis edeceklerini söyledi.
Almanya’da 22 CHP birliği ve 4 temsilcilik bulunduğunu ekleyen Mehmet Tüm, dünya genelinde ise 53 birliğin mevcut olduğunu belirtti. Tüm, yurt dışı birliklerinin çifte vatandaşlık konusuna önem vereceğini ve Almanya’da bütün vatandaşları kapsayan kucaklayacı bir yaklaşımla ayrım yapmayacaklarını vurguladı. Muhabirce/ Haber-Foto: Levent TAŞKIRAN- KÖLN

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu