Haberler

Spor ve sponsorluk

Muharrem Yılmaz Günümüzde hayati önem taşıyan sponsorluk spor, sanat ve hayatımızın her alanında olamazsa olmazlarından artık.

Sponsorların olmadığı bir spor dalı,  herhangi bir kültürel sanatsal etkinlik hemen hemen yok artık. Peki toplumumuz sponsorluk konusuna nasıl bakıyor, nasıl değerlendiriyor? Sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, dernekler, camiler, vs… Herkesin şikayetçi olduğu konu yeteri kada desteğimizin ve sponsorumuzun olmadığı.

Peki sponsorlar kim? Onlar neden şikayet ediyorlar hiç düşündünüz mü?

Bir sporcu ve külüp yöneticisi olarak bu konuyu değerlendirdim. Her kuruluşun öncellikle ilk baktığı konu, destek verdiği yani sponsor olduğu, etkinliğin, spor kulübünün derneğin vs… kendisine reklâm dönüşü olup olmadığı.

Sponsor  olan kişiyi bire bir etkilemek en çok tercih edilen yöntem. Sıkca başvurulan yöntem ise “sizin de burada bir katkınız olsun” söylemi..

Peki toplumun pek bilgi sahibi olmadığı profesyonel sponsorluk nasıl oluyor peki?

Sürekli başarı için kalıcı yerine getirilmesi gereken kurullar doğrultusunda devletin verdiği destekten de yaralanarak kalıcı ve verimli sponsorluk yapılmalı.

KURUMLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Örnegin bir spor kulübü, siviltoplum kuruluşu resmi bağış makbuzu vererek sponsorun yükünü hafifletmiş olacak ki, karşılıklı fayda sağlansın. Sponsor 1.000€’ luk bir katkı sağladığı takdirde devlet, yaklaşık %50 ödediği vergiden düşebiliyor.

Hiç bir zaman unutmamamız gereken en önemli konulardan biri burada artık kalıcı olduğumuz. Spor,sanat, dernek, kuruluş, gazete, dergi bizlerin sesini duyurması için hepinize sorumluluk düşmektedir.

Ben hepimiz  sponsor olalım demiyorum fakat; spor kulüplerinde etkin görevler alalım, seyirci olarak destek verelim, cami derneklerine, derneklere üye olalım, etkinliklere katılalım.

Gazete-dergi basın yayın kuruluşlarına destek olalım, abone olabiliriz mesela.

Yani kısacası bizler kendi toplumumuza, derneklerimize, kurumlarımıza sahip çıkmazsak, başkaları bizim toplumumuza sahip çıkar ve çocuklarımız için çok geç olabilir.

Değerli Muhabirce okurları bu sorunları yaşayan biri olarak sizinle paylaşıyorum. Sizlere aktif ve paylaşımcı bir sezon diliyorum. Sağlıklı mutlu spor dolu günler dilerim. Soru ve önerilerinizi bekliyorum. [email protected]

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu