Haberler

Uluslararası ilişkiler çok nazik bir konudur

CHP Milletvekili Kazım Arslan Muhabirce`ye açıklamalarda bulundu... Almanya'nın Leverkusen şehrinde Özay Gönlüm için düzenlenen "Özay Gönlümüzde" anma programına katılan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, son günlerde Almanya ile siyasi krize neden olan toplantıların iptali ilel ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Arslan, "Almanya’nın bu tavrını kabul etmek mümkün değil. Bu davranışı kınıyorum. Almanya’nın özellikle Türkiye ye karşı olan bu tavrını kesinlikle kabul etmek mümkün değil. Uluslararası ilişkiler çok nazik bir konudur. Söylemlere de dikkat edilmelidir"dedi.

Özay Günlüm'ü anma programı öncesi açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Özay Gönlüm'ün Türkiye için önemli bir sanatçı olmasına dikkat çekerek, "Özay abinin sanat dünyasındaki yeri, bu dünyadan göç ettikten sonra çok daha iyi anlaşılmıştır.Hatta onun yokluğunda bir boşlukta oluşmuştur.Özay Gönlüm gibi sanatçılar kolay yetişmiyor.Ölüm yıldönümünde onu anıyor, Allahtan rahmet diliyorum"  şeklinde konuştu.

İLİŞKİLER KISA SÜRE İÇİNDE NORMALLEŞMELİ

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Avrupa Denizliler Derneği tarafından Leverkusen`de düzenlenen  Özay Gönlüm`ü anma programına katıldı Sorumuz üzerine toplantı iptalleri sonrası yaşanan siyasi krize de değinen milletvekili açıklamasında şunları söyledi: "Almanya ile yıllara dayanan bir dostluğumuz var.Son gelişmeler iyi bir gelişme değil. Almanya’nın özellikle Türkiye ye karşı olan bu tavrını kesinlikle kabul etmek mümkün değil. Bu davranışı kınıyorum. Uluslar arası arenada devletler arası ilişkilerde kullanılan dil de çok önemli. Bunun biraz da sebebinin bugünkü hükümette olduğunu düşünüyorum. Söyleyeceğiniz sözler, insanları,devletleri rencide edecek ve ilişkileri bozacak düzeyde, konumda olmamalı. Ama buna rağmen, ne olursa olsun özellikle fikir ve düşünceyi ifade etmeye yönelik olan toplantıdır, yürüyüştür konferanstır gibi etkinliklerin bahane edilerek yasaklanmasını kabul etmek mümkün değildir. Uluslararası ilişkiler çok nazik bir konudur. Kullanılacak dilin yapılacak davranışın çok büyük bir önemi vardır. İlişkilerimizin kısa zamanda normalleşeceğini,  iyi yönde gelişeceğini düşünüyorum. Hem ticari, hem siyasi anlamda ilişkilerimizin bir an önce olumlu bir düzeye gelmesi konusunda çaba sarf edilmeli."

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu