HaberlerToplum

Celal Bayar’ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti

Gürsoy için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni düzenlendi

İSTANBUL- Üçüncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı, Adalet Partisi 13.Dönem, Bursa, 15. ve 16. dönem İstanbul Milletveki Dr. Nilüfer Gürsoy (1921- Bursa) İstanbul’da 103 yaşında hayatını kaybetti.
1921 yılında Bursa’da doğan Gürsoy Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde filoloji okudu. Yazar, siyasetçi, Dr. Gürsoy, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Reşide Bayar’ın kızı; Refii Bayar ve Turgut Bayar’ın kızkardeşi; Kütahya eski Milletvekili Dr. Ahmet İhsan Gürsoy’un eşi; Prof. Dr. Emine Gürsoy-Naskali, Prof Dr. Akile Gürsoy-Şatıroğlu ve Prof. Dr. Bilge Gürsoy’un annesi; T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Doç. Dr. Teoman Naskali, Osman Naskali ve Nilüfer Özkan’ın anneannesiydi.

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, anneannesi Dr. Nilüfer Gürsoy’un vefatından dolayı derin bir üzüntü duyduğunu ifade ederek «Hayat işte, insan bir an var bir an yok. Çok şeyler aldım anneannemden; güzel anıları kaldı artık» sözleriyle duygularını dile getirdi.

41’LER HAREKETİNDE YER ALDI

Celal Bayar’ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti
Celal Bayar’ın kızı Dr. Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti

27 Mayıs darbesinin ardından babası Celal Bayar’ın Yassıada’ya gönderilmesiyle aktif siyasete giren ve Adalet Partisi’nden Milletvekili seçilen Dr. Nilüfer Gürsoy daha sonra Türk siyasi tarihine 41’ler hareketi olarak geçen akımda yer aldı ve Ferruh Bozbeyli önderliğinde 1970 yılında bazı senatör ve milletvekilleriyle birlikte Adalet Partisi’nden istifa ederek, Ferruh Bozbeyli başkanlığında kurulan Demokratik Parti’ yönetiminde yer aldı. 1975 yılında partinin bölünmesinden sonra istifa ederek yeniden Adalet Partisi’ne geçen Dr. Nilüfer Gürsoy, 12 Eylül Darbesi’nden önce aktif siyaseti bırakmıştır.

KÜTÜPHANESİNİ VE KLASİK BATI MÜZİGİ KOLEKSİYONUNU BAĞIŞLADI

Nilüfer Gürsoy, 2015 yılında aralarında babasının kitaplarının da olduğu 20 bin kitaplık koleksiyonunu ve bin eserlik Klasik Batı Müziği koleksiyonunu da Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’ne bağışlamıştı. Dr. Gürsoy aynı zamanda Celal Bayar Vakfı Başkanıydı.

Nilüfer Gürsoy’un cenazesi 2 Temmuz Salı günü İstanbul’da Erenköy Galip Paşa camisinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ankara’ya uğurlandı. Dr. Gürsoy için 3 Temmuz Çarşamba günü Ankara’da TBMM’nde cenaze töreni düzenlendi.

MECLİS ŞEREF KAPISI ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

103 yaşında hayata veda eden Dr. Nilüfer Gürsoy için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni düzenlendi
103 yaşında hayata veda eden Dr. Nilüfer Gürsoy için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni düzenlendi

103 yaşında hayata veda eden Dr. Nilüfer Gürsoy için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törende, Gürsoy’un özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, dualar edildi. Gürsoy’un naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Asri Mezarlığına götürüldü.

Törene Gürsoy’un ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, TBMM eski Başkanı Mustafa Şentop, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve siyasetçiler katıldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Gürsoy’un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi, taziyelerini iletti. Muhabirce/Hülya Sancak- AA- ANKARA

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu