EkonomiHaberler

Köln Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı’na Türkiye 94 firmayla katıldı

ISM Köln açıldı

KÖLN – Almanya’nın Köln kentinde Türkiye’nin 94 firmayla katıldığı Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı (ISM 2024) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Köln Fuar Merkezi’nde çok sayıda ülkeden 1274 firmanın katıldığı ve 25 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda, Türkiye toplam 94 firmayla temsil ediliyor.

Fuara milli katılım organizasyonu yapan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı ile Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, fuara katılan firmaları ziyaret ederek plaket verdi.

Taycı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) olarak 2028 hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Taycı, şunları kaydetti:

İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı
İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı

“TİM olarak 2028 yılı hedefimiz, 450 milyar dolar. İnşallah ayakları yere basan, sağlıklı hamlelerle de bu hedefimizi yakalayacağımıza inanıyoruz. Bunun içinde hizmet ihracatı var. 255 milyar dolar mal ihracatı gerçekleştirdiğimiz 2023’te yaklaşık 100 milyar dolarlık hizmet ihracatımız söz konusu. Hizmet ihracatımızdaki büyüme, mal ihracatımızdan daha fazla. 2028’deki 450 milyar dolarlık hedefimiz sadece mal ihracatımızı kapsıyor.”

Köln Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı’na Türkiye 94 firmayla katıldı

Türk firma yetkilileri de fuarda, Türk stantlarına ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade etti. İş insanı Mustafa Başar, yaklaşık 55 ülkeye ürünlerini ihraç ettiklerini ve stantlarına bu fuarda ilgi olduğunu belirtti.

Yaklaşık 100 bin metrekare alana kurulu fuar, 31 Ocak’a kadar gezilebilecek. Muhabirce/AA-M-Zeyrek/ KÖLN

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu