Haberler

Güne Bakış

Güne Bakış | 7.1.21, Prş.

 

 

 

 

 

GÜNCEL

>>DSÖ: Salgınla mücadelede dönüm noktasındayız – Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü, salgınla mücadelede “pandeminin gidişatı açısından bir dönüm noktasındayız” dedi. Kluge ayrıca, virüsün mutasyonlu halinin daha bulaşıcı olduğunu ancak daha tehlikeli olmadığını belirtti.

>>Fahrettin Koca`dan Biontech aşısına ilişkin açıklama – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle Biontech aşısının Türkiye`ye gelişiyle ilgili görüştüklerini belirterek, yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye`ye ayrılan kapasitenin de artacağını bildirdi.

>>Reuters bir kaynağa dayandırdı: Sinovac`ın Brezilya’daki sonuçlarını açıkladı – Çin şirketi Sinovac Biotech tarafından geliştirilen COVID-19 aşısının, Brezilya`daki ileri aşama deney sonuçlarına göre yüzde 78 etkili olduğu açıklandı. Türkiye`nin de aldığı koronavirüs aşısında, Brezilya`daki Faz-3 sonuçları Reuters`a konuşan bir kaynak tarafından aktarıldı.

>>Türkiye’de Çin aşısıyla ilgili endişe – Türkiye’de kullanılması planlanan Çin aşısının Faz-3 çalışmalarının 60 yaş üstünün dahil edilmemiş olması endişeye neden oluyor. Uzmanlar, hükümetten daha şeffaf bilgi talep ediyor.

>>Merkel`den Trump`a demokrasi dersi – Almanya Başbakanı Merkel, Başkan Trump`ın yenilgiyi kabul etmemesinin dün geceki Kongre baskınına zemin hazırladığını belirterek demokrasinin seçim sonuçlarıyla ilgili temel kuralını hatırlattı.

>>Almanya’da internet platformları daha sıkı denetlenecek – Adalet Bakanı Christine Lambrecht, ABD’de Kongre’ye düzenlenen baskının ardından, Avrupa’da demokrasileri korumak için internet platformlarına daha fazla yükümlülük getirileceğini ifade etti.

>>Trump`tan geri adım: Düzenli bir devir teslim olacak – ABD Başkanı Trump, Joe Biden`ın seçim zaferinin Kongre`de tescil edilmesi sonrasında geri adım atarak görev tesliminin “düzenli bir şekilde” gerçekleştirileceğini açıkladı. Trump taraftarları dün gece Kongre`yi basmıştı.

GENEL

>>Almanya`da hava olaylarına artık yabancı isimler de verilecek: İlk fırtınanın adı `Ahmet` – Almanya’da çoğunluğu göçmen kökenli gazetecilerden oluşan ve ayrımcılığa karşı faaliyetleriyle bilinen Yeni Almanya Medya Çalışanları adlı kuruluşun başlattığı proje ile, ülkede yaşayan farklı kültürlerin daha iyi temsil edilmesi için artık meteorolojik olaylara yabancı isimler de verilecek. Yılın ilk hava basıncının ismi, `Ahmet` olacak.

>>Alman Katolik Kilisesi, çocuk istismarı raporunu göstermek için gazetecilerden `mutlak sessizlik` yemini talep etti – Çocuk istismarını örtbas etmekle suçlanan Köln Başpiskoposluğu, bu konudaki raporu göstermek için çağırdığı gazetecilerden sessiz kalma yemini ettiren gizlilik anlaşması imzalamalarını istedi. Gazeteciler toplantıyı terk etti.

>>Yunanistan silahlanıyor: Fransa`dan uçak, Almanya`dan zırhlı araç, İsrail`den füze – Askeri gücünü artırmak üzere yeni adımlar atan Yunanistan, Fransa`dan ve Almanya`dan tedarik edeceği yeni araçlarla birlikte askeri gücünü artırmayı planlıyor.

>>Kardak yakınlarında Türk ve Yunan tekneleri çarpıştı – Türk ve Yunan sahil güvenlik teknelerinin Kardak kayalıkları yakınında hafifçe sürtüştüğü bildirildi. Olayın balıkçılık haklarıyla ilgili bir anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirtiliyor.

>>Türkiye`den Yunan adalarına geçişlerde büyük düşüş – Birleşmiş Milletler verilerine göre, Türkiye`den Yunan adalarına geçişler 2020 yılında 60 binden 9 bin 700`e geriledi. En yoğun geçiş noktası Midilli olurken ilk sırayı Afganlar aldı.

>>Biden Kongre`yi basanlara “terörist” dedi – ABD`nin müstakbel başkanı Joe Biden, Kongre binasının Trump yandaşları tarafından basılmasından Trump`ı sorumlu tuttu. Biden, göstericileri “yerli teröristler” diye niteledi.

>>Trump`ın azli için 25`inci madde çağrıları – Trump`ın başkanlıktan azledilmesi için art arda çağrılar geliyor. Trump`ın en kısa yoldan anayasaya ek 25`inci madde uyarınca görevden alınmasını isteniyor. Azil süreci başlatılmasını destekleyen Cumhuriyetçiler de var.

YAŞAM

>>Koronalı şahıs polislere tükürdü, 24 polis karantinaya alındı – Belçika`da Kovid-19 taşıyan bir kişi, kamu malına zarar verdiği için kendisine müdahale eden güvenlik güçlerine tükürünce 24 polis karantinaya girmek zorunda kaldı.

>>TDK`dan tartışmalı kelimelerin incelenmesine yeşil ışık – Türk Dil Kurumu (TDK) siyahlara yönelik ırkçılık olarak algılanabilecek bazı kelimelerin incelenmesi için yeşil ışık yaktı. İncelenmesi beklenen kelime ve ifadeler arasında “arap olmak” ve “arapsaçı” gibi sözcük ya da sözcük öbekleri var.

>>İşyerinin Noel partisine davet edilmeyen kadın 100 bin liralık dava açtı – İngiltere`de mahkeme, doğum iznindeyken Noel partisine çağrılmadığı için çalıştığı şirkete dava açan kadını haklı buldu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Diğerleri
Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu