HaberlerToplum

Hem bayram hem grev ama sınav da var!!!

DÜSSELDORFAlmanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaletinde lise bitirme sınavları (Abitur- ABI) ile ilgili talihsizlikler ardı ardına geliyor. Çarşamba günü yapılması gereken sınav cuma gününe (bugün) ertelendi. 

Aslında geçen Çarşamba günü yapılması gereken lise bitirme sınavları sorular okullara zamanında iletilemediǧı için (!!) alalacele olsa gerek bugüne (cuma) ertelendi oysa bugün, hem Ramazan Bayramının ilk günü hem de geniş çaplı toplu taşıma grevi var.

Konuyla ilgili vatandaşlardan tepkiler gelirken, SPD KRV Eyalet Meclisi Milletvekili Volkan Baran şunları söyledi.

PASKALYA YA DA NOEL’DE SINAV YAPILIYOR MU 

KRV Eyalet Mv. Volkan Baran
KRV Eyalet Mv. Volkan Baran

„Paskalya ya da Noel’de sınav yapılmıyor. Almanya’da artık iftarlar toplumun bir parçası oldu. 3 gün önce iftar verip bayramın ilk gününe çocuklar için çok önemli olan ABI sınavını koymak olmaz. Müslüman toplumun en önemli bayramlarından biri olan Ramazan BayramI’nda sınav yapmak doǧru deǧil. Elbetle kasıtlı yapılmadı, ama bu tür konularda dikkat edilmeli, bu özellikle çok kültürlü yetişen çocuklar için çok önemli, aidiyet hissinin kuvventlenmesi için toplumu oluşturan farklı kültürlerin toplumsal deǧerleri de dikkate alınmalı.“ Muhabirce/ Hülya SANCAK- DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu