DerneklerHaberler

İftar programı kaynaştırdı

NEUKIRCHEN-VLUYN- Almanya’nın Duisburg şehrinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim ve Kültür Merkezi ve Neukirchen-Vluyn şehrinde bulunan DİTİB Hamidi Veli Camisi Derneği ViVA Event & Freizeitpark sponsorluğunda bir iftar programı düzenledi.

Neukirchen-Vluyn şehrinde bulunan ViVA Event & Freizeitpark’ta gerçekleştirilen iftar programında Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim ve Kültür Merkezi ve DİTİB Hamidi Veli Camisi Derneği üyelerinin yanısıra DİTİB Düsseldorf Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan, Duisburg Belediye Meclisi üyesi Şevket Avcı (CDU), Duisburg Belediye Meclisi üyesi ve Duisburg Veliler Birliği Eşbaşkanı Ayhan Yıldırım, Eşbaşkan İbrahim Doğancı ve farklı sivil toplum kuruluş temsilcileri yer aldı.

Hafız Ahmet Babayiğit’in Kur’anı-Kerim Tilaveti ile başlayan iftar programında sırasıyla DİTİB Hamidi Veli Camisi Hamidi Veli Camisi Dernek Başkanı İbrahim İnci, Duisburg Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı İsa Taştemir ve DİTİB Düsseldorf Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan, iftar öncesi birer konuşma yaptı.

“CAMİLERİMİZ MÜSLÜMANLARIN HAYAT SİGORTASIDIR”

DİTİB Hamidi Veli Camisi Dernek Başkanı İbrahim İnci
DİTİB Hamidi Veli Camisi Dernek Başkanı İbrahim İnci

Konuşmasında iftar programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden DİTİB Hamidi Veli Camisi Dernek Başkanı İbrahim İnci, şöyle konuştu: “Türkiye’de yaşanan deprem, bize herşeyin bir anda nasıl bittiğini, bitebileceğini gösterdi. Rabbim vefat edenlere rahmet etsin, yaralılara şifa versin. Cami derneği olarak yaklaşık elli bin euro’ya yakın bağış topladık. Hem üyelerimize, hemde yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimizi rabbim bozmasın inşallah. Zira bu birlik ve beraberliğimiz bozulur, camiler elimizden alınırsa, gelecek nesillere ne dinimizi, nede örf ve adetlerimizi aktaramayız. Bu camilerimiz Müslümanların hayat sigostasıdır. Bir otomobil sigorta olmadan nasıl yola çıkamazsa, Müslüman da camisiz yola çıkmaması lazımdır. Camimiz kurulalı tam 35 yıl oldu. Camimizin kuruluşundan bugüne kadar görev alan, emek veren herkesten Allah kat kat razı olsun. Geçen ziyaret ettiğimiz bir yaşlı teyze bize, sizden başka kimsemiz mi var dedi. İşte bu on’un en güvendiği yerin cami olduğunu gösteriyor. Yani bana bir şey olursa, cami yönetimi sahip çıkar diyor. Bu cami var olduğu müddetce, müslümanlara her daim sahip çıkacağız, hem de yardımlara devam edeceğiz”.

Daha sonra kürsüye gelen Duisburg Muhsin Yazıcıoğlu Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı İsa Taştemir, “bir milleti hayatta tutan uzuvlarından biri, manevi değerlerinin bütünüdür. Asırlarca dünya devletleri arasında itibarlı ve güçlü bir millet olarak yaşamamızı, milli ve manevi değerlerimizin üstünlüğüne borçluyuz. Bu akşam burada iftar programında bir araya gelmemiz de, bunun bir göstergesidir. Yakın bir zamanda ülkemizde doğal bir afet yaşandı. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve zorluk içerisinde ayakta durmaya çalışanlara kolaylıklar dilerim. Ramazan ayı, bolluk, bereket ve yardımlaşma ayıdır. Mübarek ay, ülkeme ve inanlara bolca huzur getirsin. Devletimizin ve milletimizin sesine her daim kulak verelim ve yardımlarda bulunalım” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Kürsüye gelen Düsseldorf DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Ersin Özcan Türkiyede meydana gelen depreme deyinerek, 11 ayrı ilimizde meydana gelen deprem sonrası, burada yaşayan vatandaşlarımız, adeta seferber oldu. Büyük bir dayanışma örneği ortaya konuldu. O kadar emeği geçen insanlar oldu ki, evinden eşyasını getirene, mi? Organizasyonları gerçekleştirenlere mi? Oraya ulaşımı sağlayan insanlara mı? Kime teşekkür edeceğiz bilemiyoruz. Herkesten Allah razı olsun. İftar programlarını oldukça önemsiyoruz. Farklı kesimlerden insanlarımızın bir araya gelmesinde ve aynı sofrada buluşmasında emeği geçen dernek yöneticilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Programın son bölümünde Vluyn DİTİB Hamidi Veli Cami Derneği yönetimi, cami derneğine üyelikleri 25 yılı dolduran otuz ayrı üyeye birer teşekkür plaketi taktim etti.

Son konuşmacı olarak mikrofunu alan Emekli Öğretmen Rahmi Koca, “buralara gelen ilk nesil, alış verişte bile kendisini ifade etmekte çok zorluklar yaşadı. Şimdilerde her dairede çalışan memur gençlerimiz var. Çok şükür Biz artık buranın birlikte yaşayan eşit vatandaşlarıyız. Burada yaşayan insanlar olarak kendi ülkemizi sevmek noktasında tartışmayı bile kabül etmeyiz. Biz artık buralıyız, Avrupa Türkleri’yiz, Almancı değiliz, gurbetçi hiç değiliz, biz buralıyız“ şeklinde konuştu.
Okunan ezanla açılan iftarların ardından program, Grup Ravza’nın ilahi ve kaside seslendirmesiyle devam etti. Muhabirce/T.Elcivan- Neukirchen-Vluyn

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu