HaberlerToplum

Dayanışma Zamanı İnisiyatifi deprem bölgesine umut oluyor

Kuzey Ren Vestfalya Türk Topluluğu (TB NRW e.V.) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren “Zeit für Solidarität (ZfS)/Dayanışma Zamanı“ inisiyatifi, Almanya’nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’dan proje ortaklarıyla deprem bölgesine umutları yeniden yeşertmek için çalışıyor.

Devam eden ’bi kutu umut/hoffnung im karton’, ‘Mobil Sosyal Market’ ve üniversite öğrencisi kızlar için ‘Dayanışma Zamanı- Bursu’ ile inisiyatif tekil kaderlere ve acil ihtiyaçlara odaklanırken, diğer yandan kamuoyunun dikkatini bölgedeki ciddi sorunlara çekmeye çalışıyor.

Depremzede çocuklar için 1.833 çift ayakkabı, inisiyatif proje ortakları Ana-Tolia Kadınlar Derneği, Coach e.V., Train of Hope e.V. ve Türöffner e.V. ile birlikte gerçekleştirdiği ‘bi kutu umut/hoffnung im karton’ projesi ile bireysel bağışlar yoluyla 631 çift ayakkabı, 319 paket kırtasiye çantası, çok sayıda oyuncak, sırt çantası ve diğer okul malzemesi topladı.
YARDIMLAR BAYRAM ÖNCESİ DAǦITILACAK

Dayanışma Zamanı İnisiyatifi deprem bölgesine umut oluyor
Dayanışma Zamanı İnisiyatifi deprem bölgesine umut oluyor

Toplanan ayakkabıların beşte biri (135 çift) Suriye’ye gönderilmek üzere ayrılırken, geri kalan malzeme UPS ve LB Logistics’in desteğiyle Yumatron GmbH’nın deposundan alınarak Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaştırıldı. Bunun yanı sıra Essen merkezli Deichmann Firması tarafından kampanyaya bağışlanan 30.000 Avro değerindeki 1202 çift ayakkabı da firmanın Türkiye depolarından Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Ayakkabılar ve okul malzemeleri Ramazan Bayramı ve 23 Ulusal Egemenlik ve Nisan Çocuk Bayramı öncesinde Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda belediyenin Derman ekiplerince Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te depremden etkilenen bölgelere ulaştırılacak.

Belediyenin Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı (ZfTI) ile devam eden kardeş kent çalışmaları bağlamında hayat bulan proje kapsamında, Kuzey Ren Vestfalya’dan ilkokul öğrencilerinin depremzede akranları için hazırladığı resim ve mektuplarla bir sergi hazırlanacak.
ADIYAMAN VE ŞANLIURFA’DA 915 GIDA KOLİSİ DAĞITILACAK

Dayanışma Zamanı İnisiyatifi deprem bölgesine umut oluyor
Dayanışma Zamanı İnisiyatifi deprem bölgesine umut oluyor

Adıyaman ve Şanlıurfa’da özellikle kırsal bölgelerde yaşayan depremzedelere destek olunması için RAG Vakfı’nın desteği ile gıda paketleri hazırlandı. Bayram öncesinde dağıtımı gerçekleştirilmesi planlanan paketler Eyyübiye Belediyesi, ZFS, TB NRW ve ZfTI arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen ‘Sosyal Market’ projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Mobil sosyal market uygulaması, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerinde yaşayan kişilere yönelik uzun vadeli bir iş birliğinin temel taşı olarak görülüyor.
YÜKSEK ÖĞRENİM GÖREN KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN BURSLAR
Zeit für Solidarität/Dayanışma Zamanı
İnisiyatifi diğer yandan İstanbul Vakfı ile işbirliğiyle kız öğrencilere yönelik bir burs programı başlatıyor. Proje başlangıcı için inisiyatif, RAG Vakfı’nın desteği ile 40.000 Avroluk bir bütçe ayırdı.

5 Nisan 2023 tarihinde ZFTI Yönetim Kurulu Başkanı ve Federal Milletvekili Serap Güler, İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel, TB NRW Başkanı Serhat Ulusoy ve ZFS Kurucusu Cem Şentürk’ün imzaladıkları bir işbirliği anlaşması ile kurumsal bir zemine kavuşturulan burslarla ilgili detaylı duyuru önümüzdeki günlerde yapılacak.
Yardım çalışmalarının desteklenmesi için ZFS maddi yardım toplamaya devam ediyor. İnisiyatife destek olmak isteyenler şu hesap numarası üzerinden bağış yapabilirler.

Alıcı: ‘TB NRW/Zeit für Solidarität’,
IBAN: DE86 4005 0150 0034 5029 63
Açıklama: Spende Erdbebenhilfe

Muhabirce/ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu