DerneklerHaberler

Sunay Akın- Çanakkale’de gölge bir yer

DUISBURG- Türkiye Cumhuriyeti‘nin temeli kültürdür. Kültürün temeli ise insandır. Bu sözü anlamamak nelere mal oluyor görüyor musunuz?

Duisburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle Europaschule Krupp-Gymnasium etkinlik salonunda düzenlediği etkinlikte Sunay Akın sahne aldı.

Sunay Akın- Çanakkale’de gölge bir yer
Sunay Akın- Çanakkale’de gölge bir yer

Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü kutlama ve şehitleri anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘yla başladı. ADD Başkanı Gülveren Cebir günün önem ve anlamını dile getiren konuşmasında “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin nasıl engelleri aşabileceğinin en güzel örneği” olduğunu söyledi. Bu sene ülkemizin 11 ilinde meydana gelen depremde yurt içinde ve dış ülkelerde yaşayan Türklerin de bu dayanışmanın gücünü en iyi şekilde gösterdiğini ifade eden Gülveren Cebir, «Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza‚ Allah’tan rahmet geride kalan aile bireylerine sabır diliyorum» dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği -Sunay Akın
Atatürkçü Düşünce Derneği -Sunay Akın

Daha sonra alkışlarla sahne alan Sunay Akın kendine özgü üslubu ile bilinen ve anlatılanlardan farklı olarak adı bilinmeyen kahramanların öyküleri ile katılımcıları hem duygulandırdı hem de tarihin sayfalarında dolaştırdı. Sunay Akın anlatımıyla dokunduğu yüreklerde Çanakkale tarihi konusunda iz bıraktı.
Sunay Akın’ın muhteşem gösterisini izlemeye gelenler “Çanakkale savaşını böyle ne okumuştum ne de dinlemiştim” diyerek gözyaşlarına hakim olamadıklarını söylediler. Sunay Akın programının ardından davetlilere kitaplarını imzaladı. Muhabirce/Muhterem Kurt- DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu