Haberler

Bakan Liminski: “Önemli olan uzun soluklu yardımdır”

DUISBURG- Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanlık Direktörü ve Avrupa, Uluslararası İlişkiler ve KRV Medya Bakanı Nathanael Liminski, Kanal Avrupa’nın “Deprem Özel” yayınına katılarak dayanışma mesajı verdi, taziyelerini bildirdi.

Türkiye’de 6 Şubat 2023 Pazartesi sabahı meydana gelen 2 ayrı depremle 10 il büyük bir felaket yaşamıştı. Liminski, katıldığı Kanal Avrupa’nın canlı yayınında KRV Eyalet Hükümeti olarak, Türk halkının acısını paylaştıklarını açıkladı.
Gazeteci Zeki Şahin’in sunduğu “Deprem Özel” canlı yayınında Avrupa’dan deprem bölgesine giden yardım ekiplerine bağlanılarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alındı.

TÜRK KURUMLARLA İRTİBAT HALİNDEYİZ

Bakan Nathanael Liminski yayında felaketin büyüklüğüne dikkat çekerek, “Kuzey Ren Vestfalya hükümeti olarak Türkiye’nin acısını paylaşıyoruz” dedi ve şöyle devam etti:  “Gün geçtikçe bu felaketin aslında ne kadar büyük bir bölgeyi etkilediğini daha net görebiliyoruz. Kuzey Ren Vestfalya hükümeti olarak tüm bakanlıklar arasında koordinasyon gurubu oluşturarak yapılan yardımları koordine edeceğiz. Öncelikli olan yapılan ilk yardımların ivedilikle bölgeye ulaştırılmasıydı. Bundan sonra önemli olan uzun soluklu yardımlar yapılmasıdır ve bu konuda da çalışmalarımız olacak.”

NAKİT YARDIMI DAHA ÖNEMLİ

Liminski yardımlarla ilgili olarak koordinasyon ve nakit yardım konusuna vurgu yaptı. Türkiye’nin resmi kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını belirten Liminski şunları söyledi: “Kuzey Ren Vestfalya hükümeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’yle irtibat halinde. Bölgeye öncelikle ihtiyaç duyulan malzemeler ulaştırıldı. Nakit yardımlar da resmi kurumlar üzerinden yapılıyor. Nakit yardımında bulunmak isteyen herkese kurumlar üzerinden yardımlarını ulaştırmalarını öneriyorum. Çünkü pek çok ihtiyaç ürünü ve malzeme nakitle Türkiye’den temin edilebilir” diyen Liminski bu tür malzemelerin Almanya’dan Türkiye’ye taşınmasının külfet oluşturduğunu da ifade etti.

KAMERALAR ORADAYKEN DEĞİL, SONRAKİ YARDIMLAR DÜŞÜNÜLMELİ  

Nathanael Liminski düzenli ver uzun soluklu yardım vurgusu yaparak “Bugün birlik ve dayanışma günüdür. Ama sadece bugün kameralar oradayken değil, bundan sonra o bölgeye ne tür yardımlar yapabiliriz onları da düşünerek, tek vücut halinde birlik içinde olmamız lazım” dedi. Muhabirce/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu