HaberlerToplum

#Deprem Bayraklar yarıya indi okullarda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı

Duisburg’ta Belediye Binası’na Suriye ve Türkiye bayrakları asıldı

DÜSSELDORF- Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde Türkiye’de meydana gelen depremden dolayı 10 Şubat 2022 Cuma günü bayraklar yarıya indi ve okullarda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü bünyesinde kurulan Duisburg merkezli Türkçe ve Eğitim Çalışma Grubu, büyük bir deprem felaketi yaşayan Türk toplumuyla dayanışma adına eyalette bayrakların yarıya indirilmesini ve okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması taleplerini yazılı olarak iletmişti. Talebe Kuzey Ren Vestfalya (KRV) hükümeti olumlu yanıt verdi.

Kuzey Ren Vestfalya’da resmi kurumlara (Belediyeler, Emniyet Müdürlükleri, Bölge Valilikleri) bayrakların yarıya indirilmesi ve okullarda saygı duruşu yapılmasına ilişkin talimat 09 Şubat 2023 tarihinde verildi ve cuma günü uygulandı.

Bayrakların yarıya çekilmesi ve okullarda saygı duruşu yapılması Türkiye’deki deprem mağdurlarıyla Türkiye ve Türklerle dayanışmayı ve farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

TÜRK HALKIYLA DAYANIŞMA ACIMIZI HAFİFLETİYOR 

Konuya dair açıklama yapan Türkiye Avrupa İlişkileri Enstitüsü sözcüsü:

Türk halkıyla dayanışmaya yönelik talebimizin olumlu karşılanması bizleri memnun etti. Acımızın dostlarla paylaşılıyor olması acımızı hafifletmiştir. Resmi kurumlarda bayrakların yarıya inmesi ve bütün okullarda saygı duruşu yapılacak olması Türkiye depremiyle ilgili büyük bir farkındalık ve hassasiyet oluşturacaktır. Bizim adımıza talepte bulunan Türkçe ve Eğitim Çalışma Grubuna ve Kuzey Ren Vestfalya hükümetine verdiği karardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Türkçe ve Eğitim Çalışma Grubu sözcüleri Kadir Dağlar ve Celal Aydemir de “Alman dostlarımızın acımızı paylaşması acımızın hafiflemesine neden olmuştur. Dost ülkeler, dost milletler bu gibi günlerde dostluklarını gösterirler” sözleriyle memnuniyetlerini ifade ettiler.

DUİSBURG BELEDİYESİ’NE BAYRAKLAR ASILDI

Duisburg’ta Belediye Binası’na Suriye ve Türkiye bayrakları asıldı Foto: Yücel Güngör
Duisburg’ta Belediye Binası’na Suriye ve Türkiye bayrakları asıldı Foto: Yücel Güngör

Duisburg’ta da Belediye Binası’na Suriye ve Türkiye bayrakları asıldı. Deprem dolayısıyla Duisburg Belediyesi bir yardım kampanyası başlattı. STK’ların da katkılarıya kısa sürede 58 palet hazırlandı ve Türkiye’ye gönderildi. Muhabirce/ DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu