HaberlerPolitika

Muharrem İnce: “Atatürk’ü sevmeyenin oyunu istemiyorum”

DATTELN- Cuma gününden beri Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti’nde bir dizi ziyaretlerde bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün katıldığı salon toplantısında “Beni Cumhurbaşkanı yapacaksanız, ben öyle Putin’e, Biden’e yaranarak olmak istemiyorum. Ben, Türk Milleti’ne yaslanmak istiyorum. Onların oyları ile seçilmek istiyorum” dedi.

Muharrem İnce: "Atatürk'ü sevmeyenin oyunu istemiyorum"
Muharrem İnce: “Atatürk’ü sevmeyenin oyunu istemiyorum”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cuma günü geldiği Almanya’da Köln’de bulunan DİTİB Merkez Camisi’nde vatandaşlarla birlikte cuma namazı kıldı. Ardından beraberinde bulunan Memleket Partisi MYK Üyeleri İpek Özkal Sayan, Osman  Serkan İleri, Mahir Bakan, Ali Tunç Can, Mehmet Levent Kazanoğlu ve Memleket Partisi Almanya Temsilcisi İdris Er ile birlikte Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

Ardından Duisburg sehrinde bulunan Kanal Avrupa Televizyonu’n canlı yayın programına konuk oldu. Cumartesi Bochum Maden Ocağı Müzesi’ni ziyaret eden Memleket Partisi Genel başkanı Muharrem İnce, öğleden sonra Dortmund yakınlarında bulunan Datteln kasabasında salon toplantısına katıldı.

Salon toplantısında bir konuşma yapan Muharrem İnce, Almanya’nın farklı bölgelerinden gelen Memleket Partisi bölge temsilcileri, Hollanda temsilcileri ve aralarında çok sayıda Atatürkçü Dernek temsilcilerinin yer aldığı bir gruba parti politikalarını anlattı.

“SEÇMENE YALAN SÖYLEMEYECEĞİZ”

Konuşmasının  başında Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yıllarını ve kurduğu Türkiye cumhuriyeti’ne yaptığı kazanımları uzun uzun anlatan Muharrem İnce, „peki biz ne yapacağız onu anlatayım size. Ucunda ölüm olsa da vatandaşa yalan söylemeyeceğiz. Başarırız, başaramayız, onu bilemeyiz. Zafer kesin değil, Sefere çıkılır, seferin sonunda zafer var, veya yok onu bilemem. Mustafa Kemal Paşa 26 Auğustos 1922’de  sefere çıktı. 0’da bilmiyordu zaferin olacağını.İnanıyordu, ama bilmiyordu.

Memleket partisinin diğer partiler farkı ne? Burası gönüllüler ordusu, burada emir komuta yok. Burada hazine parası yok, burada belediye parası yok, herkes elini cebine atıyor, haram para yok, hep helal para. Gönüllüler ordusuyla yola çıktık, Muharrem İnce zor iş bu, barajı geçemezsiniz, Mustafa Kemal Paşa da Samsun’a ayak bastığında 18 kişi vardı yanında. Hiç kimse inanmıyordu 18 kişiyle başaracağına, o inanıyordu. Bu memleketi 18 kişiyle yola çıkarak kurdu. Sonra Erzurum’a Sivas’a, Amasya’ya gitti, bu milleti örgütledi, bu milletin parasını da buldu, silahını da buldu, ordusunu da kurdu, devletini de kurdu” şeklinde konuştu

“ALMANYA PERİŞAN DİYE ANLATILIYOR”

Muharrem İnce Datteln'de halka hätap ettiKonuşmasının devamında ekonumi başlığı açan İnce, şöyle konuştu:”Bize, öyle anlatıyorlarki, Almanya perişan durumda, elektriklerini yakamıyorlar. Sokakları karanlık içinde. Şimdi öyle anlatıyorlar Türkiye’de. Almanya’da yaşayan sizlere acıyorlar şu anda. Hepiniz donuyorsunuz, sokaklarda lamba yok, gaz lambasıyla dolaşıyor insanlar diye anlatılıyor. Köy kahvehanelerinde aynen bunları anlatıyorlar. Sokaklarda lambalar yanmıyor, arabaların depolarına da işiyorlar herhalde. Benzin, mazot yoksa, böylemi dolduruyorlar depoları. Çok perişan durumdasınız ve Türkiye’deki insanlara hepiniz özeniyorsunuz, manzara bu, bunlar anlatılıyor Türkiye’de. Burda eflasyon yüzde 11, bizde yüzde doksan. 11 mi büyük, 90 mı büyük. Öyle anlatıyorlar ki, 11 doksanın doksan katı. Buradan çıkmanın yolu var. buradan çıkmanın yolu, bir sandığa gitmek, misal bana bir eleştiri getirecek olan insana ilk sorum, sandığa gittin mi, bana oy verdin mi değil, sandığa gittin mi? o gün kızım hastalandı filan gidemedim, geç yürü derim, seni dinlemiyorun. Bu tür insanları hiç dinlemiyorum. Çünkü bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğitte bir memleketi kurtarır”.

„BİRİSİ ÇIKIP DA BEN ERDOĞAN’I YENERİM DİYEMİYOR”

Konuşmasında CHP Lideri ve Millet İttifakının altılı masasını hedef alan İnce, şöyle konuştu:”Başörtüsüyle bir sorun yaşadı Türkiye, artık çözüldü ve artık üç yaşındaki çocuğa da takıyorlar türbanı, kimse konuşmuyor bunu. Bir bakıyorsun CHP’nin genel başkanı bir çıkıyor, başörtüsüyle ilgili kanun teklifi sunuyor, ya nereden çıktı, hayat pahalılığını konuşur herkes, domatesin, peynirin fiyatını konuşuyor herkes. Peynir fiyatı ilkez, etin fiyatını geçmiş, Millet kan ağlıyor. Doğalgaz, elektrik faturasını ödeyemiyor, ana muhalefetin başkanı çıkıyor, başörtüsü diyor. Erdoğan durur mu, o da bu yetmez, gelin anayası değiştirelim diyerek, doksana takıyor. Türkiye, Ukrayna- Rusya savaşında tarafsız kalmış, doğruda yapmış. Çıkıyor Ukrayna’dan yana olalım diyor, Amerika’ya göz kırpıyor. Hadi beni getir iktira diyor. Ben, Amerika’ya Rusya’ya ona buna yaranarak, iktidar olmak istemiyorum. Beni, bu ülkeye cumhurbaşkanı yapacaksanız, size sesleniyorum. Beni, cumhurbaskanı yapacaksanız, ben öyle Putin’e, Biden’e yaranarak olmak istemiyorum. Ben, Türk Milleti’ne yaslanmak istiyorum. Onların oyların ile seçilmek istiyorum. Fetöcüler var, Said Nursiciler var, Seyit Rızacılar var, ihvancılar var. Bunlar toplanmış, bir araya gelmişler altılı masada, aday bile yok ortada. Bir birlerine laf çakıyorlar. Altısı da aynı, birisi çıkıp ben bu Erdoğan’ı yeneceğim diyemiyor. Şu eğitim sistemini, tarikatlara bırakmayacağız da diyemiyorlar. Ben, diyorum. Memleket Partisi’ni iktidar yaparsanız, beni de Cumhurbaşkanı seçerseniz, eğitim layık ve bilimsel olacak. O yurtlarda çocuklara taciz ve tecavüz olursa, bırakın kapısına kilit vurmayı, dozerle yutları yıkarım”.

“MUHARREM İNCE ATATÜRKÇÜDÜR”

Konuşmasının her bölümünde Atatürk vurgusu yapan İnce, „Muharrem ince Atatürkçü bir siyasetçidir, Partiyi kurarkende yazdık tüzüğüne, kardeşim herkesin oyunu istemiyoruz ya. Biz, 85 milyondan herkesin oyunu istemiyoruz. Atatürk’ü sevmiyorsan, senin oyunu istemiyorum, net ben istemiyorum, git başkasına ver. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olupta Atatürk’ü sevmeyen birisi ya akılsız, ya haindir, net. CHP’nin il başkanı çıkıyor Mustafa Kemal diyor sanki okul arkadaşı” dedi.

Konuşmasının son bölümünde salonda bulunanlara “biz, bir yıllık partiyiz, gelecekte daha kalabalık ve büyük salonda toplantılar yapacağız, üye olmamışlar Memleket Partisi’ne üye olsun” diyen Muharrem İnce, vatandaşlarla kısa süre soru cevap sohbeti yaptı.

“ATATÜRK GELSE AŞABİLECEĞİNİ SANMIYORUM”

Cuma akşamı Duisburg şehrinden yayın yapan Kanal Avrupa Televizyonu’n canlı yayın programına konuk olan Muharrem İnce, “Almanya’da farklı medya kuruluşlarında görev yapan medya mensupların sorularını yanıtlarken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, CHP’de bana, al Cumhurbaşkanı ol, Türkiye’yi yönet dediler. Kurultayda aday oldum, ooo partiyi veremeyiz dediler. Memleketi verdiler, partiyi vermediler. Partinin tabanıyla üstü aynı değil. Üyeler, il, ilçe yöneticileri benim dostum, kardeşim, onlar benim emektar arkadaşlarım, onlar benim canyoldaşım. Onlarla bir derdim yok. Tepede 1200 kişi var, belediyeden iş alan, çocuğuna iş bulmak isteyen, ihale peşinde koşan, cebine üç kuruş para sıkıştırılan, o tepedeki 1200 kişi aşamadım. Tabanda bir şey yok. Tribünde yirmi bin kişi var, başkan İnce diye inliyor, aşağıda salonun ortasinda 1200 kişi var, orayı aşamıyor. Bir şey daha söyleyeyim. Atatürk gelse, aşabileceğini sanmıyorum, Onun da işi zor olur” dedi. Muhabirce/T.Elcivan- DATTELN

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu