HaberlerToplum

DİTİB Wanheimerort’ta Türkçe Saati başladı

DİTİB Duisburg Wanheimerort ile Duisburg Türk Eğitim Merkezi’nin ortaklığı ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB) desteğiyle sunulan “Türkçe Saati“ projesinin Wanheimerort‘daki ilk dersi gerçekleşti.

Gül ve Elif gruplarında sınıf oluşturan öğrenciler öğretmenleri Nurdan Kanıkurumaz ve Gizem Uyanık ile oyunlar aracılığı ile tanıştılar. Öğretmenler çocuklara yönelik oyun ağırlıklı derslerde, kültür, gelenek, tarih bilgileri vermeyi hedefliyorlar.

DİTİB Wanheimerort’ta Türkçe Saati başladı
DİTİB Wanheimerort’ta Türkçe Saati başladı

OKULLARDAKİ TÜRKÇE DERSLERİNE ALTERNATİF DEĞİL

Derslerin, okullarda sunulan Türkçe derslerine alternatif olmadığı özellikle vurgulanıyor. Türkçe derslerine öğrencilerin katılması tavsiye ediliyor. Okullarda Türkçe derslerine yönelik destek, TEM ve DİTİB Duisburg tarafından anadilim.de sayfası üzerinden sağlanıyor.

Velilere, Türkçe yürütülecek olan bu derslerde, çocukların sosyal, bilişsel ve el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, Türk kültürüne ait oyun ve etkinliklere de yer verileceği ve farklı kurum ve kuruluşların faaliyetlerine (müze gezileri, bayram kutlamaları vs.) program kapsamında dahil olunacağı da anlatıldı.

Veliler, Türkçeyle ilgili böyle bir projenin başlatılmasına sevindiklerini, bu tür projelerin geliştirilmesini istediklerini belirttiler: “Çocuklarımızın cemiyetimiz bünyesinde Türkçelerini bu tür çalışmalarla geliştirecek olmaları, bizler için son derece kıymetli ve önemli. Böylelikle okullarda edindikleri bilgileri burada oyunlarla ve eğlenerek pekiştiriyorlar. Bu tür çalışmaların devamlı ve düzenli olmasını ümit ediyoruz, Yurtdışı Türkler Başkanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler. Muhabirce/ DUİSBURG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu