Haberler

DİTİB’den Vali Bauer’e veda ziyareti

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) heyeti emekliye ayrılacak olması nedeniyle Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Kuzey Bavyera Eyalet Birliği başkan yardımcıları Cemil Kimyacıoğlu ve Gülay Arık, yönetim kurulu üyeleri Refet Avcı, Kemal Sapkaya ve Ali Taş ile Ansbach Camisi dernek başkanı Mehmet Şimşek ve Fürth Camisi din görevlisi Seyfettin Çoban’dan oluşan DİTİB heyetiyle, emekliye ayrılacak olan Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer’i makamında ziyaret etti.

Kuzey Bavyera DİTİB Eyalet Birliği’ni makamında ağırlayan Frankonya Valisi Dr. Thomas Bauer, 10 yıllık görev süresi boyunca DİTİB’in çalışmalarından duyduğu mumnuniyeti dile getirdi. 1961 yılında Almanya ve Türkiye arasında imzalanan İşgücü Anlaşması ile Almanya’ya gelen Türklerin Almanya’nın ekonomik büyümesine önemli katkısı olduğunu, bunu kimsenin inkar edemeyeceğini ifade eden Bauer, “Türkiye’yi, Türk yemeklerini, Türk kahvesini ve baklavayı çok seviyorum, emekli olduktan sonra gezmeye gideceğim ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor” dedi.
 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu