Haberler

SPD’li Anna Kavena: Çifte vatandaşlık için çalışacağım

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi seçimlerine satler kaldı denebilir. 15 Mayıs Pazar günü seçimler var. Göçmenlerin eşit haklara ve çifte vatandaşlığa kavuşmaları için belirleyici bir seçim olacak denebilir.

SPD’nin Recklinghausen milletvekili adayı Anna Teresa Kavena yurttaşlarımıza seslenerek, “Ben Polonya kökenli bir göçmenim. Eşim Çek Cumhuriyeti’nden geldiği için seçimlerde oy kullanamıyor. Alman okullarında kendi anadilimde ders görmedim. Bunun acısını çekiyorum. Anadili bir zenginliktir. Toplumumuzun çok dilli insanlara gereksinimi var, bu yüzden desteklenmelidir. Çifte vatandaşlık, yerel seçimlere katılma hakkı ve anadili dersleri için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

ÇİFTE VATANDAŞLIK İÇİN SPD’YE OY VERMEK ŞART

Çifte vatandaşlığın kabul edilmesiyle göçmen sorunlarının siyasi partiler tarafından dikkate alınacağını ve çözümünün kolaylaşacağını belirten KRV- Secim Hakkı Girişimi Bahattin Gemici, yasanın Federal Mecliste kabul edildikten sonra Eyaletler Meclisine (Bundesrat) gönderileceğini ve burada onaylanacağını söyledi. Eğitimci- yazar Bahattin Gemici şu görüşlere yer verdi:

“Çifte vatandaşlık yasa teklifi Federal Meclisten geçse bile, koalisyon partilerinin Eyaletler Meclisinde (Bundesrat) çoğunluğu olmadığı için  yürürlüğe giremeyecek. Eyaletler Meclisinde sandalye sayısının olumlu yönde değişmesi, Kuzey Ren Vestfalya’da SPD ağırlıklı bir hükümetin kurulmasıyla mümkün olacaktır. KRV‘den oraya gidecek olan 6 temsilci durumu değiştirecektir. Oy hakkı olan tüm yurttaşlarımızı 15 Mayıs’ta yapılacak olan eyalet seçimlerine katılmaya ve SPD’ye oy vermeye çağırıyoruz.   Muhabirce/ RECKLİNGHAUSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu