HaberlerToplum

Mavi: “Eğitimli gençler cemiyet yönetmeye uzak duruyor”

DUISBURG- Duisburg kentinde DİTİB Türk İslam Cemiyeti Wanheimerort Ayasofya Cami Derneği’nde 15 yıldır başkanlık yapan  Adnan Mavi, “yolu cemiyetlerden geçmiş ve sonrasında kariyer yapmış genç nesil, cemiyetlerin yönetimine uzak duruyor” dedi.

Duisburg DİTİB Türk İslam Cemiyeti Wanheimerort Ayasofya Cami Derneği’nde 15 yıldır başkanlık yapan ve geçen hafta yapılan olağan genel kurulda üyelerin oybirliği ile yeniden başkan seçilen Adnan Mavi, görev yaptığı cemiyetin faaliyetlerini ve üye dayanışmasını muhabirce‘ye anlattı.Almanya eski Cumhurbaşkanı Horst Köhler’in de, 2006 yılında cumhurbaşkanı olduğu dönemde iftar davetine katılarak ziyaret ettiği DİTİB Türk İslam Cemiyeti Duisburg Wanheimerort Ayasofya Cami Derneği’nin başkanlığını yapan Adnan Mavi cemiyet yönetimine nasıl girdiğini şöyle anlattı:

ADNAN MAVİ 15 YILDIR BAŞKAN

“Türkiye’den iktisat ve idari bilimler mezunuyum. Çok önceleri derneklerin, teşkilatların içinde yer almış bir ailenin de çocuğuyum. Aynı zamanda üniversite yıllarımda, ocaklarda görev almış bir insanım. Dolayısıyla Almanya’ya geldikten sonra cami idaresi tarafından gayri ihtiyari fark edilmiş olmalıyım ki, onlarla birlikte çalışıp, çalışmayacağım sorulmuştu. Açıkçası baştan çok sıcak bakmadığım bir alandı. Daha sonra cemiyet mensuplarının ısrarının yanında, cemiyet içinde sosyal kültürel faaliyetlerindeki gayretlerini gördüm. Madem ki benden katkı bekleniyor diye düşünüp görev alabileceğime karar verdim. Başkan yardımcısı olarak ilk görevime başladım ve 15 yıldır da başkan olarak görevimi sürdürüyorum.”

Muhabirce/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu